Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ποτάμι εμμέσως υπερ ΕΝΦΙΑ: "Μην παίζουμε με την δημοσιονομική σταθερότητα"



Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Ποτάμι εμμέσως υπερ ΕΝΦΙΑ: "Μην παίζουμε με την δημοσιονομική σταθερότητα"

Εντύπωση προκαλεί άρθρο του στελέχους του Ποταμιού, Κωνσταντίνου Γκράβα, που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του κόμματος που μιλάει για το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ, αλλά από την σκοπιά της τρόικας περισσότερο αφού, ενώ παραδέχεται μία υπερφορολόγηση, εστιάζει στον πρόχειρο σχεδιασμό του χαρατσιού, και καταλήγει με το τροϊκάνό επιχείρημα , "Μην παίζουμε με την δημοσιονομική σταθερότητα", και τα χώνει εμμέσως στους πολιτικούς που πιέζουν για ελαφρύνσεις!


Αναφέρει το άρθρο:
"Η φορολογία των ακινήτων παραμένει εξαιρετικά υψηλή.
Αυτό έχει δυσμενείς επιπτώσεις:
  • στη “φορολογική συνείδηση” των πολιτών,
  • στην πιθανή διόγκωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και
  • στην αγορά ακινήτων, η επανεκκίνηση της οποίας είναι αναγκαία, αν όχι ικανή, συνθήκη ανάκαμψης της οικονομίας.
Το όραμα του Ποταμιού περιλαμβάνει ένα δίκαιο, σταθερό και μόνιμο φορολογικό σύστημα μέσα σε ένα δίκαιο κράτος, που θα διορθώσει τις αδικίες και θα αποκαταστήσει το αίσθημα ισότητας απέναντι στα φορολογικά βάρη.
Απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σχέδιο από την κυβέρνηση!
Όχι πολιτικό παιγνίδι με τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας. Οχι ερασιτεχνισμοί από τους επαγγελματίες πολιτικούς, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο ενόψει της έναρξης διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους."

Κάτι τέτοιες ανακοινώσεις, δείχνουν ότι το Ποτάμι, ούτε καν Κεντροαριστερά δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Μιλάμε για ένα εντελώς νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, που αν το φανταστείς ποτέ σε μνημονιακή κυβέρνηση, το βλέπεις ότι ακόμα και οι Γιακουμάτοι, Ντινόπουλοι θα του την πέφτουν χαλαρά από τα αριστερά!

Πηγή:
http://anemosantistasis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου