Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Προσφορές για τα 23 οικόπεδα στην Ελλάδα



Προσφορές για τα 23 οικόπεδα στην Ελλάδα

August 4, 2014 7:39
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ – ΚΥΠΕ-CNA
Υπογράφηκαν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδος, Γιάννη Μανιάτη, δύο Υπουργικές Αποφάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση των Ελληνικών Υδρογονανθράκων.
Η πρώτη αφορά στην προκήρυξη του Διεθνούς Γύρου Παραχωρήσεων των Δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης στις 20 θαλάσσιες περιοχές (blocks) στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης, και η υποβολή προσφορών θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα διαρκέσει έξι μήνες.
Η δεύτερη αφορά το Διεθνή Διαγωνισμό υποβολής προσφορών για τις τρεις χερσαίες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα, «Άρτα – Πρέβεζα»,  «Αιτωλοακαρνανία» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος», για τις οποίες είχε κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος από την εταιρεία ENEL στα μέσα Απριλίου.
Κατόπιν αυτών όλοι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να υποβάλουν προσφορές για τις περιοχές αυτές. Η απόφαση αποστέλλεται επίσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι 90 ημέρες από τη δημοσίευσή της στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.
Με δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης δεσμεύτηκε ότι οι διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν μέσα στο 2014.
«Διανύσαμε πολύ δρόμο. Δημιουργήσαμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις και το αναγκαίο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για επιτυχείς, αποτελεσματικές και ασφαλείς εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια από σοβαρές εταιρείες της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς. Με διαφάνεια, ταχύτητα και σεβασμό στο περιβάλλον αξιοποιούμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και διαμορφώνουμε το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο», είπε ο Έλληνας Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου