Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αναποφάσιστος ο Ομπάμα – Το Πεντάγωνο εξετάζει στρατιωτικές επιλογές



Αναποφάσιστος ο Ομπάμα – Το Πεντάγωνο εξετάζει στρατιωτικές επιλογές
Αναποφάσιστος ο Ομπάμα – Το Πεντάγωνο εξετάζει στρατιωτικές επιλογές
Αναποφάσιστος ο Ομπάμα – Το Πεντάγωνο εξετάζει στρατιωτικές επιλογές
August 25, 2014 6:29 pm
O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «δεν έχει λάβει κάποια απόφαση» σχετικά με το ενδεχόμενο αμερικανικών βομβαρδισμών στη Συρία στο πλαίσιο της μάχης εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.
Οι ΗΠΑ, που βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές στο Ιράκ εδώ και 2 εβδομάδες, αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην πιθανότητα να εξαπολύσουν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία. Η κυβέρνηση της Συρίας υπογράμμισε σήμερα ότι κάθε αμερικανική επιδρομή εναντίον των τζιχαντιστών στο έδαφός της πρέπει να συμφωνηθεί με τη Δαμασκό καθώς σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται να θεωρηθεί επίθεση.
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, του στρατηγού Μάρτιν Ντέμσεϊ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι επιλογές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται υπό εξέταση, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να σχηματιστεί «ένας συνασπισμός ικανών περιφερειακών και Ευρωπαίων εταίρων».
Από κοινού «με την Κεντρική Διοίκηση (CentCom) των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, (ο στρατηγός Ντέμσεϊ) προετοιμάζει τις επιλογές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος, τόσο στο Ιράκ, όσο και στη Συρία, με τη βοήθεια μιας πληθώρας στρατιωτικών μέσων περιλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών» δήλωσε ο συνταγματάρχης Εντ Τόμας.
«Σε τελευταία ανάλυση οι δυνάμεις μας βρίσκονται σε θέση να συνεργαστούν με τους συμμάχους μας στην περιοχή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».
Άλλοι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την προετοιμασία που γίνεται για το ενδεχόμενο οι αμερικανικές δυνάμεις να εξαπολύσουν βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ ένας από αυτούς είπε ότι ο σχεδιασμός πραγματοποιείται εδώ και εβδομάδες.
Κανένας ωστόσο από τους αξιωματούχους δεν έκανε λόγο περί άμεσα επικείμενης στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: AFP, ANA-MPA, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου