Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Κύπρος Χρυοσοστομίδης: Η νίκη του Ερντογάν θα επηρεάσει το Κυπριακό



13/8/14

Κύπρος Χρυοσοστομίδης: Η νίκη του Ερντογάν θα επηρεάσει το Κυπριακό

Η νίκη του Ερντογάν πιθανόν να ανεβάσει την αλαζονεία του στα ύψη κάτι που θα έχει επιπτώσεις στο κυπριακό, υποστήριξε ο νομικός Κύπρος Χρυσοστομίδης.
 
Σχολιάζοντας στις «Τομές στα Γεγονότα» της τηλεόρασης Σίγμα τη θριαμβευτική νίκη του Ταγίπ Ερντογάν, ο δρ Χρυσοστομίδης χαρακτήρισε την πολιτική του νέου Τούρκου Προέδρου «έξυπνη», αφού, για άλλη μια φορά κατάφερε να επιβληθεί. "Απώτερος σκοπός για τον Ερντογάν είναι να γίνει ο Πρόεδρος Χαλίφης", είπε χαρακτηριστικά.Σε ό,τι αφορά το κυπριακό, ο δρ Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι η νίκη του Ερντογάν πιθανόν να ανεβάσει την αλαζονεία του στα ύψη και ως εκ τούτου να μην υποχωρεί εύκολα από τις θέσεις τους.

"Αν η αλαζονεία του δεν γίνει απόλυτη, τότε ίσως επιδιώξει λύση για το κυπριακό πρόβλημα. Ωστόσο,  η λύση που επιδιώκει ο Ερντογάν θα είναι τουρκική", ανέφερε.
 
Από την άλλη, η Τουρκία, πρόσθεσε ο Κύπριος νομικός, αντιμετωπίζει προβλήματα στην περιοχή της. «Είναι πιθανόν ενόψει των πολλών προβλημάτων της να αποφασίσει να κάνει υποχωρήσει σε ζητήματα όπως το κουρδικό».
 
Ο έλεγχος της Κύπρου αποτελούσε πάντα τον στόχο της Τουρκίας. Από μας εξαρτάται πώς θα χειριστούμε τα νέα δεδομένα τόσο στην περιοχή μας όσο και στο εσωτερικό της Τουρκίας, δήλωσε.

Πηγή: Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου