Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ…

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ…

Ο κάθε ομολογιούχος του ελληνικού Δημοσίου έχει πλέον ως μοναδική και τελευταία ευκαιρία για τη δικαίωσή του, την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου (Φ.Π.Ο.Ε.Δ) καλεί όλους τους ομολογιούχους του Δημοσίου να συστρατευτούν στην κοινή προσπάθεια του Συλλόγου για την τελική τους δικαίωση και την επιστροφή των κλαπέντων χρημάτων τους. 
Η επείγουσα ανακοίνωση του ΦΠΟΕΔ αναφέρει μεταξύ άλλων:
       
  "Τον Μάρτιο του 2010 η Ελληνική Κυβέρνηση με υπουργό οικονομικών τον κ. Βενιζέλο αποφάσισε να δημεύσει τις οικονομίες 15.000 οικογενειών. Άμεσα αποφασίστηκε η σύσταση του Συλλόγου και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του PSI+ ως προς τα φυσικά πρόσωπα. 

            Το ΣτΕ, ξεπερνώντας κάθε λογική ισονομίας και δικαίου, έκρινε πως, για λόγους «Δημοσίου Συμφέροντος» (στο όνομα του έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα), δεν εγκρίνεται το αίτημα εξαίρεσης των φυσικών προσώπων από το PSI+.

            Μετά την απόφαση αυτή δίνεται η δυνατότητα ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ - ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είτε είχαν προσφύγει στο ΣτΕ είτε όχι. 
            Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου δίνει την δυνατότητα σε κάθε ομολογιούχο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
            Θα πρέπει να γίνει σαφές πως η οποιαδήποτε δικαίωση, στο ΕΔΑΔ, αυτών που θα προσφύγουν, δεν σημαίνει και ταυτόχρονη δικαίωση και των ομολογιούχων που δεν έχουν προσφύγει, αφού το ΕΔΑΔ επιδικάζει ατομικές αποζημιώσεις, που δεν υποχρεώνουν το Ελληνικό κράτος να τις αποδώσει και σε αυτούς που δεν προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ. Δεν αποτελεί δηλαδή δεδικασμένο για όλους τους ομολογιούχους. 

Για την προσφυγή των ομολογιούχων στο ΕΔΑΔ, το ΔΣ αποφάσισε :

            Ενισχύεται η ομάδα Χρυσόγονου με τη συνεργασία 2 επιπλέον δικηγόρων με μεγάλη εμπειρία σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια, των κυρίων Κτενίδη και Στάγκου.
            Η δαπάνη της κατάθεσης της προσφυγής στο ΕΔΑΔ θα καλυφθεί από το ταμείο του συλλόγου. Μοναδική προϋπόθεση για την συμμετοχή στην προσφυγή στο ΕΔΑΔ είναι να έχει καταβληθεί η ετήσια συνδρομή 2013 (30€)
          
Οι ομολογιούχοι λοιπόν που επιθυμούν να συμμετέχουν με τον Σύλλογο στην διεκδίκηση των οικονομιών τους στο ΕΔΑΔ,
- είτε είναι παλιά μέλη είτε είναι νέα,
- είτε είχαν προσφύγει στο ΣτΕ είτε όχι,
θα πρέπει:
Να είναι μέλη του Συλλόγου ή να κάνουν εγγραφή και να είναι ταμειακά ενήμεροι για το 2013, δηλαδή να έχουν καταβάλλει τη συνδρομή στο Σύλλογο για το 2013". 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το mail του Συλλόγου ΦΠΟΕΔ fpoed@hotmail.com ή στα τηλέφων:  211 8001774
 
Πηγή: http://www.fpoed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου