Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΑ 280 ΚΑΜΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ



13/8/14

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΑ 280 ΚΑΜΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι  τα 300 στρατιωτικά φορτηγά της φάλαγγας της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας βάφτηκαν λευκά την τελευταία στιγμή από τους ίδιους τους ρώσους φαντάρους.
Buxz6tOCcAIR1tt
φωτο από ουκρανικά μέσα
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Εδώ και δυο ημέρες η πομπή των φορτηγών βρισκόταν στα σύνορα και γίνονταν διαπραγματεύσεις για την τύχη της  καθώς οι ΗΠΑ είχαν ξεκαθαρίσει στον ΟΗΕ ότι κάθε παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας με συμμετοχή της Ρωσίας θα εκληφθεί ως εισβολή στην Ουκρανία.

j18S-Av4AJM
φωτο από ουκρανικά μέσα
Τα μέσα που πρόσκεινται στον Ποροσένκο και την κυβέρνησή του όλo το χθεσινό 24ωρο  διέδιδαν ότι υπήρχε συγκέντρωση 45 000 ρώσων στρατιωτών στα σύνορα που ετοιμάζονται για εισβολή. Το ουκρανικό έθνος συσπειρωνόταν κάτω από τον  κίνδυνο…
Τα ίδια μέσα μετέδιδαν  ότι ο Ποροσένκο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ομπάμα.

convoi
φωτο από ουκρανικά μέσα
Από την άλλη, τα ρωσικά μέσα παραδέχονταν  ότι υπήρχε προστριβή για το ζήτημα της παροχής της ανθρωπιστικής βοήθειας παρά το γεγονός της επίβλεψης από τον Ερυθρό Σταυρό. Ο Πρόεδρος Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον  Επίτροπο Μπαρόζο για το ίδιο θέμα. Ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας είχε επίσης δηλώσει ότι μια ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία είναι απλά το προκάλυμμα για μια εγκατάσταση των Ρώσων στις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ. Επίσης αντιτίθεται στην παράδοση αν δεν είναι σύμφωνες οι ουκρανικές αρχές (france info)

EmJr3Ekt3hs
φωτο από ουκρανικά μέσα
 Στη συνέχεια τα ουκρανικά μέσα χρησιμοποιώντας screen shot απο λογαριασμό στο ρωσικό fb(vk) το οποίο αναζητήσαμε και δεν υπάρχει,  ισχυρίζονταν ότι τα 300 φορτηγά που θα έστελνε η Ρωσία και ανέμεναν στα σύνορα, βάφτηκαν λευκά από τους ίδιους τους ρώσους φαντάρους. Κάποια δε δημοσιεύματα μιλούσαν ακόμα και για μεταφορά πυραύλων Τόμαχοκ!

vvjbvb
ο λογαριασμός που σύμφωνα με τους ουκρανούς αποδεικνύει ότι τα φορτηγά βάφτηκαν λευκά
Τελικά χθες αργά τη νύχτα η πομπή από 280 φορτηγά Kamaz ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε για να παραδώσει 400 τόνους σιτηρών, 100 τόννους ζάχαρης, 62 τόννους παιδικής τροφής , 54 τόνους φαρμάκων,12 000 υπνόσακους και 69 φορητές γεννήτριες ρεύματος.

φωτο ria novosti
φωτο ria novosti
Η αποστολή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα  της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

foto rt
foto rt
dimpenews.com
http://infognomonpolitics.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου