Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Μυστική συνάντηση του αρχηγού της ΜΙΤ με τον Α. Οτζαλάν!



21/8/14
Μυστική συνάντηση του αρχηγού της ΜΙΤ με τον Οτζαλάν!
http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2014/08/MIT_hakan-fidan-300x150.jpg
Χακάν Φιντάν, ο νέος Υπουργός Εξωτερικων;
Διαβεβαιώσεις προς τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ότι η ειρηνευτική διαδικασία θα προχωρήσει, έδωσε, σε μυστική συνάντηση μαζί του ο επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μυστικά, στις 15 Αυγούστου.
Σύμφωνα με φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση τουρκικές εφημερίδες, η επίσκεψη Φιντάν στον Οτσαλάν είχε άλλη βαρύτητα διότι έγινε αμέσως μετά την εκλογική νίκη του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές.


DEFENCEPOINT

 
Τουρκία: Μυστική συνάντηση του
αρχηγού της MIT με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl1VrjUJr5wBaVtEj_kTY3QcFse1VY-cmTFu7u7oEGgedmc3i4N3Oxdg0eyl3OQ9WcBNXxRkm4b837Rreyx70MaoWiyFZuCjo6fAWcYIZMbT270sAzPgTvb1xTR78RSgMHIOJPUs1PmUs/s1600/Hakan+Fidan.JPG
Ο Χακάν Φιντάν, γράφει το δημοσίευμα, είναι φαβορί για τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών σε κυβέρνηση του Αχμέτ Νταβούτογλου

Αύγουστος 20, 2014.  Ο επικεφαλής της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT), Χακάν Φιντάν, φέρεται να συναντήθηκε με τον αρχηγό του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ‘Δημοκρατία’-Cumhuriyet’.

Η μυστική συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αντικείμενο τη διευθέτηση της ειρηνευτικής  διαδικασίας και το τέλος των συγκρούσεων μετά από 30 χρόνια εμπόλεμης κατάστασης Τούρκων και Κούρδων.
Ο Χακάν επισκέφθηκε, μυστικά, το νησί Ιμραλί, στη φυλακή του οποίου βρίσκεται έγκλειστος ο αρχηγός του  PKK.
Η συνάντηση  έχει άμεση σχέση με το αποτέλεσμα των  προεδρικών εκλογών, κατά τις οποίες ο πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξελέγη πρόεδρος της χώρας, και στόχευε στον τερματισμό κάθε αβεβαιότητας για την τύχη της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων μαχητών υπό την προεδρία του, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Η Cumhuriyet αναφέρει ότι  η επίσκεψη του Φιντάν στο Ιμραλί ήταν ‘εξαιρετική’ και σημειώνει ότι ο Χακάν Φιντάν κατά το τελευταίο 18μηνο  είχε αρκετές συναντήσεις με τον φυλακισμένο αρχηγό του PKK.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η επίσκεψή του είχε μήνυμα του Ερντογάν στο ερώτημα του Οτσαλάν: «Μετά τις εκλογές ο Ερντογάν θα συνεχίσει την ειρηνευτική διαδικασία;»
Ο Οτσαλάν διαβεβαιώθηκε ότι ο Ερντογάν είναι βασικός οπαδός της διαδικασίας ειρήνης καθώς θα έχει το αξίωμα του προέδρου της χώρας.
Η εφημερίδα σημειώνει, ακόμη, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου θα γίνει πρωθυπουργός, ενώ ο Χακάν Φιντάν θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα το υπουργείο Εξωτερικών.
--

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου