Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πέραν της Παρακμής – διάλεξη της Ιωάννας Τσιβάκου – (Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014)






Πέραν της Παρακμής – διάλεξη της Ιωάννας Τσιβάκου – (Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014)

DialexeisA3tsivakou
Στα πλαίσια των διαλέξεων, “Πέραν της Παρακμής” – δώδεκα διαλέξεις, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 19.00 ακριβώς, θα πραγματοποιηθεί η έκτη διάλεξη με εισηγήτρια την ομ. Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιωάννα Τσιβάκου.* Η διάλεξη έχει θέμα: «Εμπόδια στη δυναμική της ζωής και προοπτικές αποτροπής τους».
***
Εστιάζοντας σε ορισμένες όψεις του κράτους και της τεχνολογίας στον σύγχρονο δυτικό κόσμο και στην Ελλάδα, η εισηγήτρια θα τις αντιμετωπίσει ως συστήματα περιοριστικά της ορμέμφυτης δύναμης της ζωής. Θεωρώντας πως η τελευταία λαμβάνει στον άνθρωπο τη μορφή ενός πνεύματος ρέποντος προς την οντολογική ελευθερία και τη νοηματοδότηση της ύπαρξης, θα προσπαθήσει να δείξει πώς αυτό το πνεύμα συντελεί αρχικά στη διαμόρφωση, και στη συνέχεια στην υποταγή του στο κράτος και την τεχνολογία. Τέλος, θ’ αναφερθεί σε σύγχρονα κοινωνικά ρεύματα που προασπίζονται τη συνέχιση της ζωής.
***
*Η Ιωάννα Τσιβάκου έχει εξειδικευτεί στην κοινωνιολογία των οργανώσεων και κυρίως στη μελέτη και έρευνα των δομών και λειτουργιών των συγχρόνων κοινωνικών συστημάτων. Στο συγγραφικό της έργο ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνει η μελέτη των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στο κοινωνικό πλαίσιο και στον χώρο εργασίας.

Πηγή : ardin-rixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου