Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Αναστασιάδης στη Νούλαντ: Δεν δέχομαι τίποτα…

Αναστασιάδης στη Νούλαντ: Δεν δέχομαι τίποτα…
Αναστασιάδης στη Νούλαντ: Δεν δέχομαι τίποτα…

Αναστασιάδης στη Νούλαντ: Δεν δέχομαι τίποτα…

December 16, 2014
Εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε περισσότερο η σημερινή συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, με την υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ, στο ξενοδοχείο που καταλύουν ο κ. Αναστασιάδης και η πρώτη κυρία. Η αμερικανίδα αξιωματούχος μπαίνοντας στο δωμάτιο εξέφρασε τη χαρά της για την πορεία της υγείας και την εμφάνιση του προέδρου.
«Εχετε γίνει κομψός. Ακουσα πως οι γιατροί είπαν ότι είστε άνθρωπος – θαύμα», είπε γελώντας η κ. Νούλαντ και ρώτησε μπροστά στην κάμερα τον πρόεδρο Αναστασιάδη πως περνά στη Νέα Υόρκη.
«Ο δρ. Ανταμς μου είπε ότι έχω καρδιά 35άρη. Μόνο η βαλβίδα είχε πρόβλημα», απάντησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δηλώνοντας ευτυχής που επέλεξε τη Νέα Υόρκη για την επέμβαση.
Αποχωρώντας μετά τη σαραντάλεπτη συνομιλία της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι είναι υπέροχο που βλέπει τον πρόεδρο να πηγαίνει πολύ καλά, τόσο σύντομα μετά την επέμβαση.
«Μου είπε ότι έχει την καρδιά ενός 35άρη, αλλά του είπα να μην πιέζεται τόσο πολύ. Του έφερα ένα μικρό δώρο, σοκολάτες – σε περιτύλιγμα κουτιού τσιγάρων – για να τον βοηθήσουν..», είπε γελώντας, ενώ ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποκάλυπτε το δώρο.
Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η συνάντηση ήταν περισσότερο εθιμοτυπική, για να εκφράσει η κ. Νούλαντ τη συμπάθεια και τις ευχές της ίδιας, όσο και του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι.
«Κατά τα λοιπά, δεν υπήρχε θέμα προς συζήτηση, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κυπριακό και με δεδομένη την παρουσία των δυνάμεων επιβολής της Τουρκίας. Συνεπώς, τότε και μόνο τίθεται θέμα συζήτησης, όταν κι εφόσον τερματιστεί η παρανομία.
Ηταν σαφέστατη η θέση μου, ότι δεν θα δεχθούμε με κανένα τρόπο να τεθεί θέμα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν ήθελαν επικαλεστούν και τα Ηνωμένα Εθνη ή οποιοιδήποτε άλλοι. Η λύση του κυπριακού θα δώσει και την απάντηση και στους υδρογονάνθρακες», κατέληξε.
Αργά το απόγευμα (τοπική ώρα) ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και αύριο στις 5 το απόγευμα τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν. Την Πέμπτη το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτουν προς τιμή του η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και η ΠΣΕΚΑ, σε εστιατόριο του Μανχάταν. Αναμένεται να αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη το Σάββατο.
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ, CNA-ΚΥΠΕ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ
Πηγή mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου