Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Μεντβέντεφ: Έχουμε τους πόρους να ξεπεράσουμε την κρίση



Μεντβέντεφ: Έχουμε τους πόρους να ξεπεράσουμε την κρίση
Μεντβέντεφ: Έχουμε τους πόρους να ξεπεράσουμε την κρίση
Μεντβέντεφ: Έχουμε τους πόρους να ξεπεράσουμε την κρίση
December 17, 2014
Η Ρωσία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει τη σοβαρότερη νομισματική κρίση της τελευταίας 15ετίας χωρίς να παρέμβει στις αρχές της οικονομίας της αγοράς, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών που είναι αρμόδιοι για τομείς της οικονομίας και των διευθυντικών στελεχών μεγάλων εξαγωγικών ομίλων απέρριψε την πιθανότητα να προχωρήσει σε “υπερβολικά αυστηρή ρύθμιση” της αγοράς καθώς κάτι τέτοιο, όπως είπε, “δεν θα είναι για καλό”.
“Η χώρα διαθέτει τους απαραίτητους νομισματικούς πόρους για να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους της. Έχει επίσης τα μέσα της χρηματαγοράς που απαιτούνται για να διασφαλίσει την αντίστοιχη ζήτηση”, εξήγησε.
“Οι μελλοντικές ενέργειές μας θα πρέπει να βασιστούν στους μηχανισμούς της αγοράς”, επέμεινε.
Η αποτυχία της Κεντρικής Τράπεζας να συγκρατήσει την κατακρήμνιση του ρουβλίου την Τρίτη, παρά την αύξηση των επιτοκίων της από το 10,5% στο 17% και τις παρεμβάσεις της στην αγορά συναλλάγματος, επανέφεραν στο τραπέζι των συζητήσεων την ιδέα λήψης διοικητικών μέτρων, για παράδειγμα, τον περιορισμό της ροής κεφαλαίων. Όμως προς το παρόν οι ρωσικές αρχές απορρίπτουν αυτές τις λύσεις.
Ορισμένοι βουλευτές έχουν προτείνει να υποχρεωθούν οι μεγάλοι εξαγωγικοί όμιλοι να μετατρέψουν σε ρούβλια τα μισά από τα έσοδά τους σε άλλο νόμισμα.
Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε σήμερα ότι το ρούβλι είναι “υποτιμημένο” γιατί η τρέχουσα ισοτιμία του δεν αντικατοπτρίζει μια “αντικειμενική εικόνα”. “Είναι προς το συμφέρον μας να επαναφέρουμε στην τάξη το συντομότερο δυνατόν την αγορά συναλλάγματος. Κανείς, ούτε οι πολίτες, ούτε οι τράπεζες δεν χρειάζονται μια τέτοια αστάθεια”, υπογράμμισε.
Πηγή : mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου