Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Βερολίνο και Παρίσι πιέζουν το Κίεβο για μεταρρυθμίσεις

Βερολίνο και Παρίσι πιέζουν το Κίεβο για μεταρρυθμίσεις
Βερολίνο και Παρίσι πιέζουν το Κίεβο για μεταρρυθμίσεις

Βερολίνο και Παρίσι πιέζουν το Κίεβο για μεταρρυθμίσεις

December 16, 2014
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσαν την Κυριακή τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις για να διευκολυνθεί η οικονομική ανάκαμψη και η πρόσβαση της χώρας του στην εξωτερική βοήθεια, μετέδωσε το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο REUTERS.

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι δύο ηγέτες σε τηλεφωνική επικοινωνία τους μ ε τον πρόεδρο Ποροσένκο τον ενθάρρυναν να συνεχίσει τις σχεδιαζόμενες σαρωτικές μεταρρυθμίσεις
«Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανακτήσει τη δυναμική της η οικονομία και να προχωρήσει η απαραίτητη διεθνής οικονομική βοήθεια» είπε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ. Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε την περασμένη βδομάδα το οικονομικό πρόγραμμα των σκληρών μεταρρυθμίσεων με τις οποίες η νέα κυβέρνηση αποσκοπεί στην εξασφάλιση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλους δυτικούς χρηματοδότες.
Το πρόγραμμα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ περιλαμβάνει την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την αύξηση των τιμολογίων ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαλείψει τη διαφθορά που έχει ωθήσει την Ουκρανία στο χείλος της χρεοκοπίας.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χορήγησε στην Ουκρανία την περασμένη άνοιξη μια δόση οικονομικής βοήθειας ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο ενός διεθνούς πακέτου διάσωσης ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκε από τις δυτικές χώρες. Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον 19 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2015.
Photo via: www.ethnos.gr
Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου