Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η περιοδεία του Νότη Μαριά στην Ιταλία και οι γερμανικές αποζημιώσεις

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Νότη Μαριά στην Ιταλία με αντικείμενο τις γερμανικές αποζημιώσεις και τη συγκρότηση της Πλατφόρμας των Κινημάτων και των Πολιτών του Ευρωπαϊκού Νότου.
Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Ευρωβουλευτή-Καθηγητή Νότη Μαριά στην Ιταλία, όπου βρέθηκε προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ του Μπέπε Γκρίλο ενάντια στη λιτότητα ενόψει μάλιστα και της γενικής απεργίας που είχε προκηρυχθεί στη γείτονα για την Παρασκευή 12/12.
Έτσι ο Νότης Μαριάς μίλησε την Παρασκευή το πρωί σε εκδήλωση του Κινήματος κατά ςτης τραπεζοκρατίας και το βράδυ της ίδιας ημέρας σε εκδήλωση στην πόλη Desio στην περιοχή της Monza στην οποία συμμετείχε πλήθος πολιτών.
Κατά την παραμονή του στην Λομβαρδία ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ιταλικής Βουλής και ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Luigi Di MAIO, με τους ευρωβουλευτές Marco VALLI και Marco ZANNI καθώς και με περιφερειακούς συμβούλους της Λομβαρδίας, μέλη επίσης του Κινήματος.
Εν συνεχεία ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε στο Μιλάνο και με την Ευρωβουλευτή του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Eleonora EVI η οποία είναι και Συντονίστρια της Πολιτικής Ομάδας EFD στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συζήτησαν το συντονισμό των ενεργειών τους προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση του Νότη Μαριά για τη διοργάνωση Δημόσιας Ακρόασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Το Σάββατο 13/12 ο Νότης Μαριάς ήταν ο κύριος ομιλητής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στη Ρώμη με θέμα: «Για μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης. Ποιο το Μέλλον της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Μεσογείου».
Στην ομιλία του ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική κρίση που έχει πλήξει την πατρίδα μας λόγω των μνημονίων και της τρόικας και παρουσίασε τον οδικό χάρτη για τη συγκρότηση μιας πλατφόρμας των Κινημάτων και των Πολιτών του Ευρωπαϊκού Νότου.
Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς ανέλυσε στην ομιλία του όλες τις πτυχές των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση στις απαιτήσεις για αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων Ελλήνων και Ιταλών που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής από τα γερμανικά στρατεύματα.
Μάλιστα ο Νότης Μαριάς ζήτησε να υπάρξει κοινή δράση Ελλήνων και Ιταλών για το ζήτημα αυτό ενόψει και της πρόσφατης απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας που ανοίγει το δρόμο για εκτέλεση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.
Κατά την παραμονή του στη Ρώμη ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τους Ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων F.M.CASTALDO, D.TAMBURRANO, L.AGEA, P.PEDICIN και τους Ιταλούς βουλευτές και γερουσιαστές B.LEZZI, P.TAVERNA, N.CATALFO και G.SORIAL, επίσης μέλη του Κινήματος.
Σημειώνεται ότι ο Νότης Μαριάς έδωσε συνέντευξη στην γνωστή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ιλ Φάττο Κουοτιντιάνο του Μιλάνο όπου μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο Μπέμπε Γκρίλο θα επισκεφτεί την Άνοιξη την Αθήνα και το Ηράκλειο της Κρήτης προσκεκλημένος του Κινήματος των Αντιμνημονιακών Πολιτών.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις και τις συναντήσεις του Νότη Μαριά στην Ιταλία.

Πηγή https://www.facebook.com/groups/233754783386076/757058274389055/?ref=notif&notif_t=group_activity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου