Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ντράγκι Δώστε εισηγήσεις για το Πρόγραμμα



Ντράγκι Δώστε εισηγήσεις για το Πρόγραμμα
Ντράγκι: Δώστε εισηγήσεις για το Πρόγραμμα
Ντράγκι: Δώστε εισηγήσεις για το Πρόγραμμα
December 29, 2014 8:08 am
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει από τις ελληνικές Αρχές να της εκθέσουν την άποψή τους για το πώς πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος στήριξης, μετά την αποτυχία της Βουλής της Ελλάδας να εκλέξει πρόεδρο, γεγονός που σημαίνει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
«Επαφίεται τώρα στο ελληνικό εκλογικό σώμα να αποφασίσει για τη μελλοντική σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Δεν θα επέμβουμε ούτε θα σχολιάσουμε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ και μετέδωσε το πρακτορείο REUTERS.
«Θα αναμείνουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των ελληνικών Αρχών για το πώς να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αξιολόγηση, και θα συζητήσουμε επ’ αυτού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.
Η ΕΚΤ τονίζει, πάντως, στην ανακοίνωσή της πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «εντυπωσιακή πρόοδο στη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών της και στην αναμόρφωση της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια», καθώς και ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να επανέλθει σε ανάπτυξη το 2015.
Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου