Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της «Ελληνικής Δημοκρατίας» για αναπομπή στη «Βουλή των Ελλήνων» του ψηφισθέντος «ασφαλιστικού νομοσχεδίου»

www.dimopolis.gr

Αθήνα, Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Ανοιχτή Επιστολή και Έκκληση Ελλήνων Πολιτών
και του«Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας»

προς τον Πρόεδρο της «Ελληνικής Δημοκρατίας»

για αναπομπή στη «Βουλή των Ελλήνων»
του ψηφισθέντος χτες «ασφαλιστικού νομοσχεδίου» κατ’άρθρο 42 παρ.1, εδ. Β΄
του «Συντάγματος της Ελλάδας».



Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της «Ελληνικής Δημοκρατίας»,

Οι δραματικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα του 2010 απαιτούν την υπεύθυνη τοποθέτηση όλων των πολιτών στα κρίσιμα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί και εξαιτίας των τραγικών για τη χώρα μας προοπτικών απασχολούν έντονα την ελληνική κοινωνία.

Ιδίως ευαισθητοποιημένοι είμαστε οι ενεργοί από πεποίθηση Έλληνες πολίτες, που εκφράζουμε σκεπτικισμό για πολλές από τις δομές της αντιπροσωπευτικής λεγόμενης «Δημοκρατίας» και αρκετοί από εμάς ψηφίσαμε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές 2009 το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας», που συμμετείχε υπό άκρως αντιδημοκρατικές

συνθήκες προεκλογικού αγώνα εις βάρος μας και εις βάρος όλων των μη αντιπροσωπευόμενων στη «Βουλή των Ελλήνων» πολιτικών κομμάτων, οι οποίες κρίνονται κατόπιν σχετικών προσφυγών μας την 10η Νοεμβρίου 2010 ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ του άρθρου 100 του Συντάγματος), μαζί με την ουσιαστική «απαγόρευση» συμμετοχής μας στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Επειδή λοιπόν οι αρχές της Δημοκρατίας στην οποία όλοι πιστεύουμε, έχουν ως υπέρτατο αγαθό, την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, που ουσιαστικά μπορεί να εκδηλωθεί στα πλαίσια της καθεστηκυίας τάξεως μόνο με τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα ( άρθρο 44, παρ. 2) Δημοψηφίσματα και μάλιστα το άρτι ψηφισθέν ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει αναφανδόν κριθεί το 2008 κατά τη διαδικασία ψήφισης του αντίστοιχου νομοσχεδίου που εισήγαγε η τότε αρμόδια Υπουργός κ. Φ. Πετραλιά από τα τέσσερα κόμματα της τότε Αντιπολίτευσης , μεταξύ των οποίων και το σήμερα κυβερνόν πολιτικό κόμμα, ότι ρυθμίζει «σοβαρό κοινωνικό ζήτημα» και κατά τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα απαιτείται να κυρωθεί με Δημοψήφισμα του Ελληνικού λαού.

Στα πλαίσια αυτά σας απευθύνουμε πέραν των ψηφοφόρων μας και για λογαριασμό περισσότερων Ελλήνων πολιτών που μας παροτρύνουν για ανάληψη σχετικών μας πρωτοβουλιών στις συνθήκες εθνικής κρίσης που δημιουργήθηκαν έκκληση να κάνετε χρήση του συνταγματικού δικαιώματος που έχετε από το άρθρο 42 παράγραφος 1 του Συντάγματος και να αναπέμψετε στη Βουλή το ψηφισθέν νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Νέο ασφαλιστικό σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις» εκθέτοντας και τους ακόλουθους τουλάχιστον λόγους της αναπομπής:



Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα με τις άδικες διατάξεις έχει προκαλέσει λαϊκή οργή και δυσφορία .

Τον άδικο χαρακτήρα των διατάξεων ομολογούν και οι ίδιοι
οι συντάκτες του νομοθετήματος σε δημόσιες δηλώσεις τους.

Και αποτελεί πολιτικό ολίσθημα η επίκληση της αναγκαιότητας για να επιβληθεί και να δικαιολογηθεί η κοινωνική αδικία τη στιγμή που η διαφθορά, ο παράνομος πλουτισμός και η λεηλασία του δημοσίου χρήματος βρίσκονται υπο την σκέπη της ατιμωρησίας.

Χιλιάδες συνταξιούχοι εκ των οποίων πολλοί είναι
συναγωνιστές σας θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς.

Η βασική δυνατότητα έκφρασης της λαϊκής βούλησης μέσω δημοψηφίσματος, σε κρίσιμα κοινωνικά και εθνικά θέματα, δεν ενεργοποιείται με ευθύνη της εκάστοτε εξουσίας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί αυτή η ίδια η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας που είναι κεντρικός άξονας του δημοκρατικού πολιτεύματος .

Παρά την λαϊκή οργή και τη αγανάκτηση για το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, μια ελληνική κοινωνία κουρασμένη από τα προβλήματα της καθημερινότητας και την αγωνία για την επιβίωση, δεν έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει και να ανατρέψει με πρακτικό και θεσμικό τρόπο τις επερχόμενες ρυθμίσεις που είναι οικονομικά ανάλγητες και κοινωνικά καταστροφικές για την κοινωνική συνοχή, παρά μόνο με τη συμβολή Σας, ως ρυθμιστή του Πολιτεύματος, που διαβλέπουμε ότι κλονίζεται στην κοινή γνώμη, όσο δεν αναλαμβάνονται από τους αρμόδιους «να φυλάττουν Θερμοπύλες» οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες.
Η ανασύνταξη της οικονομίας με τρόπο που πλήττει τα λαϊκά στρώματα και οδηγεί στην απελπισία και τη ανέχεια χιλιάδες συμπολίτες μας αποτελεί πράξη άδικη που απειλεί την ίδια τη δημοκρατία.

Ο Ελληνικός Λαός έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για μια δικαιότερη κοινωνία, στο πρόσωπο σας, ελπίζοντας ότι η δική
του φωνή και βούληση θα βρει έκφραση μέσα από τη δική σας θέληση για αντίσταση.

Είναι ιστορική αναγκαιότητα να προβείτε στην γενναία πράξη της αναπομπής του μόλις ψηφισθέντος ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ώστε να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του άρθρου 76, παρ. 2 του Συντάγματος για νέα ψήφισή του «από την Ολομέλεια της Βουλής δύο φορές και σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις», αφού πιθανότατα θα δοθεί ο χρόνος για να προκληθεί το αναγκαίο Δημοψήφισμα ( κατά τους όρους του άρθρου 44, παρ. 2), εξαιτίας της έκθεσης ΚΑΙ από μέρους σας των αναγκαίων λόγων αναπομπής, που αναμφισβήτητα με το κύρος σας θα επηρεάσουν την υποβολή νομότυπης σχετικής πρότασης από τους αρμόδιους και για όσους άλλους λόγους κρίνετε , πέραν των προαναφερθέντων, στοιχείο που θα αποτελούσε μάθημα Δημοκρατικού ήθους στις μελλοντικές γενεές και παράλληλα διαχρονικό μάθημα πολιτικής εντιμότητας.


Με την ελπίδα για επιβεβαίωση της εκτίμησης,
που τρέφει ο ελληνικός λαός για το πρόσωπό Σας
και τον θεσμό που εκπροσωπείτε ,


Για το « ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ »

Ο Γενικός Συντονιστής Ο Συντονιστής
Τομέα Θεσμών και Δικαιοσύνης



Γιώργος Λ. Κόκκας Πέτρος Ανδρειώτης
Δικηγόρος Αθήνας Δικηγόρος Παρισίων
Αρείου Πάγου – ΣτΕ Conseil d’ Etat / Α.Π. - ΣτΕ

Ιπποκράτους 42 – Τ.Κ. 10680 Αθήνα
Τηλ.: 210 3648300 – Φαξ: 210 3610882

Ιστοσελίδα:www.dimopolis.gr
Ηλ.ταχ.: geoko@otenet.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Αξ. Πρόεδρο Βουλής
κ. Φίλιππο Πετσάλνικο,
Πολιτικά Κόμματα ,
Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών και
Κ.Α.ΔΡΑ. ( Κοινότητες Άμεσης ΔΡΑσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου