Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη αρχηγών υπό τον Παπούλια ζητά ο Απ. Κακλαμάνης – Να παραιτηθεί ο Παπούλιας απαιτεί ο Καμμένος

Σύσκεψη αρχηγών υπό τον Παπούλια ζητά ο Απ. Κακλαμάνης – Να παραιτηθεί απαιτεί ο Καμμένος
Σύσκεψη αρχηγών υπό τον Παπούλια ζητά ο Απ. Κακλαμάνης – Να παραιτηθεί απαιτεί ο Καμμένος

Σύσκεψη αρχηγών υπό τον Παπούλια ζητά ο Απ. Κακλαμάνης – Να παραιτηθεί απαιτεί ο Καμμένος

November 4, 2014 9:32 pm
Έκκληση προς τους αρχηγούς των κομμάτων να συμφωνήσουν σε μια σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να αναδειχθεί η εθνική ομοψυχία έναντι των προκλήσεων, απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.
Στο πλαίσιο ερώτησής του, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι προκαλεί λύπη στον απλό κόσμο το γεγονός ότι ενώ οι εξελίξεις στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έπρεπε να μας κρατούν όλους «εν εγρηγόρσει» για κάθε ενδεχόμενο, αυτό δεν συμβαίνει. «Η έκκληση, την οποία για έκτη φορά απευθύνω διά του Σώματος στους Αρχηγούς των κομμάτων είναι, αφού το προετοιμάσουν βέβαια από πριν ώστε να μη λέει ο καθένας τους αστερίσκους και τις επιφυλάξεις του, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να υπάρξει κάποιο μήνυμα ότι εδώ είμαστε – ανεξαρτήτως των εσωτερικών μας προβλημάτων και των διαφωνιών μας και της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης – ενωμένοι ως έθνος για κάθε ενδεχόμενο» είπε ο κ. Κακλαμάνης, διευκρινίζοντας πως «δεν είναι πολεμοχαρής αυτή η έκκληση, αντιθέτως, οι απέναντι αποθρασύνονται όταν βλέπουν και παρεξηγούν». «Πιστεύω ότι και η κυβέρνηση και τα κόμματα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός έχουν το ίδιο φρόνημα, αλλά αυτό πρέπει να φανεί προς τα έξω» κατέληξε στην τοποθέτησή του.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την απόλυτη συμφωνία της με την πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής εξέφρασε η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά και ευχήθηκε να εισακουσθεί η φωνή του παλαιότερου βουλευτή του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση. Και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας (ο οποίος απάντησε στην ερώτηση του κ. Κακλαμάνη για τη Μονάδα Οδοντιατρικής Περίθαλψης για ΑμΕΑ στη Λευκάδα) εξέφρασε τη συμφωνία του, και τόνισε πως «οι στιγμές είναι δύσκολες, θα πρέπει να είμαστε μια γροθιά απέναντι σε όλα αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο βέβαια όταν υπάρχουν και τέτοιες προκλήσεις».

Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και να γίνουν άμεσα εκλογές προτείνει ο Καμμένος
Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να διευκολύνει τις εξελίξεις ώστε να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε πρόωρες εκλογές, πρότεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να διευκολύνει με την παραίτηση του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί να μένει, δηλαδή, μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και να τραβιέται η χώρα σε μια προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών; Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να το κάνει αφού η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια ευαισθησία», είπε ο κ. Καμμένος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε: «Με τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας παίζει η κυβέρνηση. Το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα οι εκλογές να προκηρυχθούν εντός 18 ημερών από την προκήρυξη τους, για έκτακτους λόγους. Μπορεί, λοιπόν, να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, να πάμε γρήγορα σε εκλογές και μέσα στο Δεκέμβριο να έχουμε τη νέα κυβέρνηση».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι «εφαρμόζεται ένα σχέδιο παράδοσης της χώρας» και σημείωσε: «Οσους βουλευτές και αν αγοράσουν, όσους βουλευτές και αν εκβιάσουν, όσους βουλευτές και αν απειλήσουν, μόνος μου να μείνω, θα συνεχίσω και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Η κοινοβουλευτική ομάδα μας άντεξε και εγώ δεν κακίζω και αυτούς που δεν άντεξαν. Όχι αυτούς που αγοράστηκαν, αν αγοράστηκαν. Γιατί να ξέρετε χρησιμοποίησαν όλο το κράτος εναντίον μας. Χτύπησαν τις οικογένειες μας. Το ΣΔΟΕ μπούκαρε σε 7 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Χτύπησε συγγενικά τους πρόσωπα. Εκβίασε. Ο εισαγγελέας έχει υποχρέωση να τα διερευνήσει αυτά».
Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «τεράστια» και «απίστευτη» προκλητικότητα της Τουρκίας. Κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι εκβιάζει τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις με μαθήματα τα Σαββατοκύριακα και κάλεσε τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να επισκεφθεί τα σχολεία για να δει τα προβλήματα.
Απευθύνθηκε σε βουλευτές που εγκατέλειψαν τους ΑΝΕΛ και τους κάλεσε να επιστρέψουν ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το κόμμα του στη Βουλή για τα «κόκκινα δάνεια».
Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας για τον μήνα Νοέμβριο που προσφέρουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες σε άνεργες, άπορες, ανασφάλιστες, τρίτεκνες-πολύτεκνες γυναίκες της Θεσσαλονίκης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η κάρτα ανεργίας, το εκκαθαριστικό και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αντίστοιχα.
Σε δεύτερη φάση θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σε 17 ιατρικές ειδικότητες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκηγς των ΑΝΕΛ (Αριστοτέλους 23, τηλ. 2310276500).

Πηγή: mignatiou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου