Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Οι πρόσφατες εξελίξεις στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας

Οι πρόσφατες εξελίξεις στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας





Από την Τετάρτη 25 Ιουλίου το Κουρδικό κίνημα είχε ήδη επικρατήσει στις κατά πλειοψηφία κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας.Την ίδια μέρα απέμεινε εκτός κουρδικού ελέγχου μόνο η μεγάλη κουρδική πόλη Καμισλού.

Σημερινό άρθρο, στα γαλλικά:

http://www.lefigaro.fr/international/2012/07/25/01003-20120725ARTFIG00539-les-kurdes-marchent-vers-leur-autonomie.php

Από δυο ή τρεις μέρες ήδη μιλούσαν για αναγνώριση της αυτονομίας "του Δυτικού Κουρδιστάν"

http://en.firatnews.eu/index.php?rupel=article&nuceID=4973

και η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν υποστηρίζει και αυτή τους Κούρδους στο δυτικό Κουρδιστάν

http://en.firatnews.eu/index.php?rupel=article&nuceID=4971



Η Ενωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (Koma Civakên Kurdistan, KCK) είναι μια ένωση πολλών κουρδικών οργανώσεων, συνδικάτων, οργανισμών, ακόμα και χωριών και πόλεων, που φτιάχνει μια κουρδική οντότητα από τα κάτω. Περιλαμβάνει μέλη από όλο το Κουρδιστάν, υπερβαίνοντας και αδιαφορώντας για τα σύνορα των κρατών της περιοχής. Είναι ο σπόρος μιας Κουρδικής ανεξαρτησίας, με την επισήμανση πως το Κουρδικό κίνημα υιοθετεί και πολιτικές δομές αυτοοργάνωσης με αντι-κρατικά χαρακτηριστικά.

Η Ενωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν υλοποιεί το στρατηγικό σχέδιο που πρότεινε ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης Ανπτουλάχ Οτσαλάν ως δρόμο για τη κουρδική ελευθερία. Η πρόταση είναι η αυτοοργάνωση των διαφόρων περιοχών του Κουρδιστάν, με προοπτική την μελλοντική σύσφιξη των δεσμών μεταξύ τους. Ήδη στο βόρειο Κουρδιστάν οι Κούρδοι δεν απευθύνονται στα δικαστήρια του τουρκικού κράτους, μα σε δικούς τους θεσμούς. Η επικράτηση αυτές τις μέρες του Κουρδικού κινήματος στο δυτικό Κουρδιστάν (βόρεια Συρία) είναι εκ των πραγμάτων και μια επιβεβαίωση του πόσο ρεαλιστική και βάσιμη ήταν η πρόταση του προέδρου Οτσαλάν.

Abdullah Ocalan, "Democratic Confederalism"
http://www.freedom-for-ocalan.com/english/download/Ocalan-Democratic-Confederalism.pdf

http://tinyurl.com/7z83c35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου