Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση του Νότη μαριά για το ελληνικό χρέος

Παρέμβαση του Νότη Μαριά για το ελληνικό χρέος.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 12-9-2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου, με αντικείμενο το κρατικό χρέος, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής Καθηγητής Nότης Μαριάς.
Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Νότης Μαριάς, μεταξύ άλλων, ανέλυσε την έννοια του επονείδιστου χρέους, καθώς επίσης και αυτές του παράνομου χρέους, του μη νομιμοποιημένου χρέους και του μη διαχειρίσιμου (μη βιώσιμου) χρέους.
Αναφερόμενος στο επονείδιστο χρέος επισήμανε ότι με βάση τη σχετική θεωρία που ανέπτυξε ήδη από τη δεκαετία του 1920 ο γνωστός Ρώσος Καθηγητής Alexander Nahum Sack, τρεις είναι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία «επονείδιστου χρέους»:
1. Ο δανεισμός να έγινε με ανήθικο και παράνομο τρόπο, χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών, στη βάση μιας λεόντειας σύμβασης.
2. Τα δάνεια να μην χρησιμοποιήθηκαν προς το συμφέρον του λαού και της χώρας, αλλά, αντίθετα, να σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν το έθνος.
3. Ο πιστωτής να ήταν ενήμερος γι’ αυτή την κατάσταση και παρά ταύτα να προχώρησε στο δανεισμό.
Όμως και η ίδια η υπερχρέωση της χώρας, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, η οποία προέκυψε μετά την ένταξή της στην Ευρωζώνη, οφείλεται σε παράνομες ενέργειες των εποπτικών Αρχών της ΕΕ, οι οποίες αν και γνώριζαν ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα κριτήρια του Μάαστριχτ, εντούτοις έκαναν τα στραβά μάτια προκειμένου να συνεχίζεται η απρόσκοπτη εξαγωγή γερμανικών και γαλλικών καταναλωτικών προϊόντων και βιομηχανικού εξοπλισμού στην πατρίδα μας.
Έτσι, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο και αυτό πλέον το έχει συνομολογήσει ακόμη και ο ίδιος ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο οποίος στη διάρκεια συζήτησης με τους Ευρωβουλευτές του ECR και απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του Ν. Μαριά, επιβεβαίωσε παλαιότερη δήλωσή του ότι γνώριζε την επερχόμενη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα αφού συζητούσε για το πρόβλημα αυτό με τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τον Τρισέ της ΕΚΤ και με την Επιτροπή ενώ ταυτόχρονα γνώριζε πως Γερμανία και Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσε να το πει δημόσια.
Έτσι λοιπόν, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, εφόσον ο Γιούνκερ, οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές αρχές δεν έκαναν τίποτα αν και γνώριζαν ότι υπερχρεώνεται η Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσουν να κερδίζουν Γερμανοί και Γάλλοι, αποδεικνύεται καθαρά πλέον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο και γι’ αυτό μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση του πατριωτικού δημοκρατικού τόξου πρέπει άμεσα να το διαγράψει.
Επίσης, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η αντιμνημονιακή αυτή κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει αποζημίωση από την τρόικα για την τεράστια καταστροφή που έχει επιφέρει με τα μνημόνια στην πατρίδα μας.
Τέλος, ο Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι έχει ήδη ζητήσει από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές να στηρίξουν στην Ευρωβουλή την ίδρυση ενός Intergroup για το κρατικό χρέος.

Πηγή: http://autoorganosi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου