Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αλβανοί έδειξαν επιτέλους το πραγματικό τους πρόσωπο!!!

Οι Αλβανοί έδειξαν επιτέλους το πραγματικό τους πρόσωπο!!!


Οι ελληνικές τράπεζες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, επισήμως πλέον, απαγορεύεται να μεταφέρουν χρηματικά αποθέματα προς τις μητρικές τράπεζες τους.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας αναμένεται να εγκρίνει την απόφαση αυτή, με την οποία, δεν θα επιτρέπει στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και την Alpha Bank να μεταφέρουν κεφάλαιά τους στις μητρικές τράπεζες στην Ελλάδα.



Ο νέος τραπεζικός νόμος εγκρίθηκε και υπερψηφίστηκε απ’ το Αλβανικό κοινοβούλιο στα τέλη του 2011, κατόπιν απόφασης της Αλβανικής Κεντρικής Τράπεζας, όπως προβλέπει η Αλβανική νομοθεσία.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να κάνει ασφαλέστερες τις καταθέσεις των Αλβανών στις τράπεζες, τοποθετώντας ουσιαστικά τις ελληνικές τράπεζες υπό την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας.

Με το νόμο αυτόν, η Τράπεζα της Αλβανίας κόβει το δρόμο της εκροής κεφαλαίων από τα παραρτήματα των ελληνικών τραπεζών προς τις μητρικές τράπεζες.

Με τον τρόπο αυτόν, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, διαχωρίζει η Τράπεζα Αλβανίας τον δεσμό των δύο ελληνικών τραπεζών με τις μητρικές στην Ελλάδα, ώστε να λειτουργούν όπως και οι τράπεζες της Αλβανίας.

Η εφαρμογή αυτής της διάταξης αναφέρεται συγκεκριμένα ως προς τις δύο ελληνικές τράπεζες και μελλοντικά, και κρίθηκε ως απαραίτητο μέτρο λόγω των οικονομικών δυσκολιών που διανύει η ελληνική πολιτεία μετά από μακρά περίοδο ύφεσης.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφερθούμε, στο ύψος της εκροής συναλλάγματος από την Ελλάδα, με κατεύθυνση μόνον προς την Αλβανία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος, την δεκαετία 2000 – 2010, μετακινήθηκαν απ’ την Ελλάδα προς Αλβανία ιλιγγιώδη ποσά της τάξης των 20 – 25 δις ευρώ.

Για παράδειγμα, μόνον εν μέσω κρίσης, κατά το 2011, οι Αλβανοί μετανάστες της Ρόδου, μετέφεραν προς την Αλβανία, και ειδικά σε αλβανικές τράπεζες, πάνω από 100 εκατ. ευρώ, λόγω του φόβου ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Εάν δε συνυπολογισθούν και τα ποσά που έστειλαν στην πατρίδα τους στα καλά χρόνια που δούλευαν πολύ εντατικά στη Ρόδο, τότε τα ποσά γίνονται μυθικά! Από αυτή την πληροφορία η οποία προέρχεται από ένα νησί των 120.000 κατοίκων αντιλαμβάνεται κανείς πόσα χρήματα φεύγουν κάθε χρόνο από την Ελλάδα στο εξωτερικό από τους 1,5 εκατ. μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα αφαιρώντας από την εσωτερική ζήτηση ένα σημαντικό ποσό συμβάλλοντας στην επιδείνωση του προβλήματος ρευστότητας που κυριαρχεί στην ελληνική αγορά.

Αποκαλύπτεται λοιπόν, για μια ακόμα φορά, τι προσέφεραν και τι προσφέρουν οι Αλβανοί «μετανάστες» στην Ελλάδα μας, πέρα απ’ την εξ’ ολοκλήρου και σχεδόν μέχρι του 100%, αύξηση της εγκληματικότητας. Όταν φωνάζαμε κάποιοι «γραφικοί» ποιοι πραγματικά είναι οι Αλβανοί, με λοιδορία μας απαντούσαν ότι οι αλβανοί βοήθησαν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ειδικά στον Αγροτικό τομέα, λες και πριν την αθρόα είσοδό τους στην Ελλάδα, δεν μαζευόντουσαν οι ελιές, δεν μαζευόντουσαν τα καπνά, τα βαμβάκια, τα στάρια, και ο αγροτικός κόσμος βρισκόταν σε λήθαργο. Ας μας πουν τώρα αυτοί που μας τους έφεραν και οι υποστηρικτές τους, που βρίσκεται σήμερα η Ελληνική Αγροτική Οικονομία, πόσα χωράφια είναι ακαλλιέργητα, και το κυριότερο που οφείλεται πραγματικά η ανεξέλεγκτη αύξηση της εγκληματικότητας.

Έχουμε ξαναπεί ότι οι Αλβανοί είναι σκυλιά, και τα αγριόσκυλα δεν αντιμετωπίζονται με χάδια. Μόνον με κοντόξυλα και φοβέρες. Αρκετά πια, πρέπει το παραμύθι κάποια στιγμή να τελειώσει. Και αν για κάποιους οι θέσεις μου αυτές είναι εθνικιστικές. Ε, ναι λοιπόν καιρός ήταν. Αν γι' αυτό τον λόγο πρέπει νάμαι εθνικιστής. Είμαι εθνικιστής. Τουλάχιστον δεν είμαι ούτε δοσίλογος, ούτε προδότης, σαν τους ετσιθελικά κυβερνώντες και σαν τα τσιράκια λαμόγια που τους υποστηρίζουν.

Ας ξεκινήσει η ανύπαρκτη κυβέρνησή μας, κατ’ αρχάς με την πλήρη απαγόρευση χρηματαποστολών και εκροής συναλλάγματος προς την Αλβανία. Έτσι απλά σαν πρώτο μέτρο για να δουν ποιος πραγματικά έχει το πάνω χέρι. Αλλά τι περιμένεις από μια κυβέρνηση υπαλλήλων – εκτελεστών της Ελληνικής κοινωνίας και του Έθνους μας γενικότερα.

πηγή: 'Τμήμα Ειδήσεων DefenceNet'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου