Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Χειμαρρώδης για μια ακόμα φορά ο καθ. Νότης Μαριάς στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης

Χειμαρώδης για ακόμη μια φορά ο καθ. Νότης Μαριάς [VIDEO]

Χειμαρώδης για ακόμη μια φορά ο καθ. Νότης Μαριάς [VIDEO]




Χειμαρώδης για ακόμη μια φορά ο καθ. Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νότης Μαριάς σε ομιλία του στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης, που οργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης ενάντια στην καταβολή του ΕΕΤΗΔΕ, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012.



“Στη νέα Ελλάδα, θα λογοδοτήσουν όσοι συνεργάζονται με την τρόικα”

Απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας.

“Καλημέρα σε όλους. Να με συγχωρέσει ο πρόεδρος που δεν μπόρεσα να μιλήσω πριν λίγο αλλά μιλούσα στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και τους ενημέρωσα για τη συγκέντρωση που γίνεται εδώ. [Χειροκροτήματα] Δεν είχαν ιδέα και εξήγησα την αγωνιστικότητα που υπάρχει. Το θέμα ήταν να μιλήσω για το δάνειο και το PSI αλλά τους είπα η πραγματική Ελλάδα είναι στη Θέρμη, είναι στις άλλες πειοχές, είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου αντιδρούν οι άνθρωποι και δεν πρόκειται να περάσουν όλα αυτά που μαγειρεύουν.

Εκ μέρους της πρωτοβουλίας αυτοργάνωσης πολιτών ενάντια στο μνημόνιο, μια πρωτοβουλία που είμαστε σε όλη την Ελλάδα, χαιρετίζουμε αυτήν τη συγκέντρωση, τη μαζική, την αγωνιστική. Ταυτόχρονα όμως ήθελα και να ακούσουν γι’ αυτό ήρθα στη συνάντηση, διότι άκουσα πολλές πρωτότυπες σκέψεις και ιδέες, τις οποίες θα μεταφέρω προσωπικά στην επιτροπή κατά του χρεόυς που υπάρχει στο δήμο του Ηρακλείου της Κρήτης, γιατί έχετε δεί και εκεί γίνεται μια μαζικήκινητοποίηση. Και όλες αυτές οι σημαντικές ιδέες νομίζω ότι βοηθούν στο πρακτικό τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε.

Δύο σκέψεις μόνο στα ζητήματα που έχουν τεθεί…

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί πλέον σε ένωση των δανειστών!”

Πρώτα απ’όλα είναι καραμπινάτη περίπτωση παραβίασης του Ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου αυτά τα οποία γίνονται. Η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόβει το ρεύμα στους καταναλωτές. Και ακόμη ενώ υφίσταται αυτός ο νόμος, αυτός ο νόμος υποχωρεί λόγω της ύπαρξης του ίδιου του κοινοτικού δικαίου, του δικαίου της ευρωπαϊκής ένωσης, που υπερισχύει κάθε αντίθετης μεταγενέστερης ή προγενέστερης διάταξης. Άρα λοιπόν εγώ νομίζω, στο νομικό μέρος σε μεγάλο βαθμό πρέπει να σταθούμε εκεί γιατί κόκκινη γραμμή στην τρόικα και στο Δ.Ν.Τ πέρα των άλλων πρέπει να είναι και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί οι ίδιοι παραβιάζουν το δίκαιο της Ε.Ε, διότι η ίδια η Ε.Ε έχει μετατραπεί πλεον σε ένωση των δανειστών! Αλλά αυτό δεν αφαιρεί σε εμάς το δικαίωμα να πατήσουμε πάνω σε αυτό. Όπως επίσης και σε σημαντικές συνταγματικές διατάξεις.

Δεύτερο θέμα…

Είμαστε απο αυτούς που κάναμε την προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας για το μνημόνιο. Και έχω παραστεί και σαν δικηγόρος και σαν αιτών ζητώντας να υπάρξει αντισυνταγματικότητα του μνημονίου. Τυπικά η απόφαση δεν έχει εκδοθεί. Παρ’ ότι μάθαμε από διάφορες “παράγκες” και μάθαμε ότι βγήκε η απόφαση και το τι λέει, η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί! Επομένως δεν υφίσταται απόφαση. Βεβαίως εάν εκδοθεί η απόφαση και έχει 55 συμβούλους υπέρ και 5 κατά και τα επιχειρήματα που είδαμε γραμμένα στα blogs, εμείς θα προχωρήσουμε και σε μηνύσεις, διότι σημαίνει ότι διέρευσε η μυστικότητα της διάσκεψης και βεβαίως θα προστατέψουμε τα δικαιώματα μας και στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο, διότι έχουμε παραβίαση. Απο εκεί και πέρα, το βασικό ερώτημα που τέθηκε: αν υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος ή όχι που υπερισχύει, αυτό φαίνεται, σε πρώτη φάση θα το κρίνει το συμβούλιο της επικρατείας ήδη στην υπόθεση περί μνημονίου την οποία δικάσαμε και εκδικάσαμε πέρυσι τον Νοέμβρη και ακόμα περιμένουμε απόφαση. Όχι αυτόν τον Νοέμβρη, τον προϋγούμενο. (σ.σ. Νοέμβριος 2010)

Αλλά έχουμε μερικές συμπτώσεις…

Ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου της επικρατείας δεν είναι πλεόν αντιπρόεδρος γιατί έγινε υπουργός επικρατείας… Η εισηγήτρια δεν είναι απλή εισηγήτρια αλλά έγινε αντιπρόεδρος στη θέση του αντιπροέδρου του συμβουλίου της επικρατείας. Επίσης, το νομικό συμβούλιο του κράτους, και οι νομικοί σύμβουλοι που γνωμάτευσαν, ο ένας εξ’αυτών, ότι η δανειακή σύμβαση είναι συνταγματική, έγινε κι αυτός πρόεδρος του νομικού συμβουλίου του κράτους. [Γέλια ακροατών] Έχουμε λοιπόν μερικές σημαντικές συμπτώσεις σ’ αυτή τη ζωή!

[Ακροατής αναφωνεί:] “Δηλαδή η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, είναι και κουτσή είναι και γενικά ανάπηρη!”

“Η τρόικα είναι παράνομη στην Ελλάδα”

Εμείς επισημαίνουμε τα σημεία που έχουν συμβεί! Η κρίση είναι σε εσάς. Ακούστε… Το βασικό θέμα είναι το εξής… Υπάρχει μια δανειακή σύμβαση Ελλάδας – κρατών Ευρωζώνης βάση της οποίας παίρνουμε αυτό το δάνειο που πήραμε, τα 80 από τα 110 δις ευρώ ΚΑΙ λόγω της σύμβασης υποχρεούτε η Ελλάδα να εκτελέσει ένα μνημόνιο και κάποιους νόμους. Άρα λοιπόν το μνημόνιο και όλοι οι νόμοι που προχωρούν σε εκτέλεση της δανειακής σύμβασης όπως είναι και το χαράτσι υπάρχουν και προχωρούν λόγω της δανειακής σύμβασης. Όμως η δανειακή σύμβαση νομικά ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, διότι δεν έχει κυρωθεί από το κοινοβούλιο. Είναι κατατεθημένη στο κοινοβούλιο από τον Ιούνιο του 2010 κι ακόμα δεν έχει κυρωθεί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και όλων των κυριαρχικών εξουσιών, και η τρόικα είναι παράνομη στην Ελλάδα. Κακώς υπάρχει, κακώς κάνει ελέγχους, κακώς την δέχονται. Και όσοι συνεργάζονται παρανομούν και είναι συνυπαίτιοι και θα λογοδοτήσουν γι’ αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση αργότερα, στη νέα Ελλάδα που θα διαμορφωθεί να αφήσουμε αυτήν την κατάσταση! [Χειροκροτήματα] Αυτό να είναι ξεκάθαρο!

Και επίσης…

Με βάση το άρθρο 120 παρ. 3 του συντάγματος όταν έχει σφετερισμό εξουσιών αυτό το αδίκημα ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ! Παραγράφεται και αρχίζει η παραγραφή όταν αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία άρα λοιπόν μην φαντάζονται παραγραφές για το ζήτημα αυτό.

Και τέλος…

Τι κάνουμε όλοι εμείς εδώ; Εμείς ασκούμε το πρωτογενές κυριαρχικό δικαίωμα που πηγάζει από το άρθρο 120 παρ. 4 του συντάγματος, δηλαδή υπερασπιζόμαστε το σύνταγμα με κάθε νόμιμο τρόπο και αυτή εδώ η συνάντηση, αυτή η εκδήλωση μας όπως επίσης και η αντίδραση να πληρώσουμε για τα χαράτσι που στηρίζονται σε μια σύμβαση που δεν υπάρχει. Επομένως εμείς είμαστε οι νόμιμοι και αυτοί είναι οι παράνομοι. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Και αυτή η μαζική συγκέντρωση που εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα σε κύμα, σε χείμαρο έιναι σημαντικό.

“Αυτή τη στιγμή μεθοδεύεται μέχρι τέλος Μαρτίου, το συνολικό ξεπούλημα που λέγεται νέα δανειακή σύμβαση.”

Αλλά να μην έχουμε αυταπάτες, και τελειώνω… Μπορεί να αλλάξουνε το νόμο. Μπορεί να κάνουνε πίσω. Αυτή τη στιγμή μεθοδεύεται μέχρι τέλος Μαρτίου, το συνολικό ξεπούλημα που λέγεται νέα δανειακή σύμβαση. Νέο μνημόνιο μέχρι το 2050! Νέα χαράτσια που θα έρθουν! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και νέο δάνειο! 130 δις για να γλυτώσουμε 100 δις! Καταπληκτικοί!

Επομένως, εγώ πιστεύω, ότι πρέπει να έχουμε τρεις άξονες. Ένας άξονας είναι αλληλεγγύη σε όλον τον Ελληνικό λαό με όλες τις προσπάθειες, κοινωνικά παντοπωλεία, στήριξη παντού. Δεύτερη γραμμή: Αντίσταση, αυτή που κάνουμε εδώ, που κάνετε εσείς, που γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Και είμαστε όλοι ενωμένοι. Τρίτο όμως, πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Το ζήτημα είναι πολιτικό. Χωρίς τη συγκρότηση, κατά τη γνώμη μας, ενός πολιτικού φορέα που θα διεκδικήσει και θα αντρέψει αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχει λύση. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες ποιός θα είναι, πως θα είναι, τι θα είναι. Εμείς πιστεύουμε ότι το δεύτερο σκαλοπάτι που είναι η αντίσταση είναι σημαντικό, μένουμε εδώ, προχωρούμε και σας μεταφέρω ξανά τον χαιρετισμό από την Κρήτη και από τις άλλες περιοχές.

Ευχαριστώ.

[Χειροκροτήματα]

ΠΗΓΗ: GetDDL.org – Ότι γίνεται… μαθαίνεται!

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου