Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 17 ΕΤΩΝ, ΕΝΟΣ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΛΑΙΚΗΣ

ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 17 ΕΤΩΝ, ΕΝΟΣ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΛΑΙΚΗΣ

ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 17 ΕΤΩΝ, ΕΝΟΣ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑ
«ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;»
«ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΓΓΟΝΟΣ ΜΟΥ»
Τριαντάφυλλος. Ετών 17. Μαθητής Λυκείου στο Δήμο Νέστου Καβάλας. Συναντά στην περιοδεία του τον Τέρενς Κουίκ και τον τραβάει στην άκρη, χωρίς θυμό, αλλά με πολύ πίκρα και του λέει:

«Κάθε τόσο στις Ειδήσεις ακούω ότι πουλιέται ή ότι πρόκειται να πουληθεί ένα κομμάτι της Ελλάδας. Ένα αεροδρόμιο, ένα λιμάνι, μία παραλία...Έχετε αναλογιστεί εσείς οι πολιτικοί ότι εμείς, η δική μου η γενιά, δεν θα βρει τίποτα της Πατρίδας μας»;

Γιώργος. Ετών 82. Στα όρια της Καβάλας με την Δράμα τον συναντάει ο Τέρενς Κουίκ και τον ρωτάει: «Αν γίνω Περιφερειάρχης, τι είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να κάνω»;
Η απάντηση ήταν γεμάτη συναισθηματική φόρτιση:
«Έχω δυο εγγόνια. Ο ένας σπούδασε κι έφυγε στο εξωτερικό για να μπορέσει να ζήσει. Φρόντισε μη μου φύγει και το δεύτερο εγγόνι. Μας έχετε ερημώσει από τα νιάτα τα χωριά μας».

Μιχάλης. Ετών 39. Έμπορος στην Λαϊκή αγορά Νευροκοπίου Δράμας. Όταν συνάντησε τον Τέρενς Κουίκ, την ώρα που μάζευε τον πάγκο του, στο σχόλασμα της Λαϊκής, είχαν τον εξής σύντομο διάλογο:
ΕΡ: Πως πήγε η μέρα;
ΑΠ: Ακόμη... δεν ξεκίνησε!!! Σήμερα είχα μηδενικό ταμείο.

Αυτοί οι τρεις χαρακτηριστικοί διάλογοι που κατέγραψε ο Τέρενς Κουίκ στη νέα του περιοδεία σε Καβάλα και Δράμα, δείχνουν το ασφυκτικό πρόβλημα επιβίωσης που έχουν οι κάτοικοι στην ΑΜ-Θ ακριτική περιοχή της χώρας, παρακολουθώντας και την διάλυση της Ελλάδας αλλά και τη δική τους οικονομική κατάρρευση.

Το μεγαλύτερο σοκ ήταν στο Καλαμπάκι Δράμας, μια μικρή πόλη, που ο Τέρενς Κουίκ θυμόταν από τα πρόσφατα ρεπορτάζ του, να σφύζει από κίνηση και τώρα την είδε με κλειστά καταστήματα, σχεδόν έρημους δρόμους και πολίτες που νιώθουν στο πετσί τους την πλήρη εγκατάλειψη.

Ανάλογη εικόνα κατέγραψε ο Τέρενς Κουίκ και στη Προσοτσάνη  Δράμας, εισπράττοντας τις έντονες διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι δεν προβάλλεται, όπως θα έπρεπε, το περίφημο Σπήλαιο Αγγίτη, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένας χρυσοφόρος τουριστικός πόλος έλξης για την περιοχή.

Τον Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδιασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, συνόδευαν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης και όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας του Συνδυασμού.

Η μέρα του Τέρενς Κουίκ είχε ξεκινήσει με επίσκεψη στην λαϊκή αγορά στις Κρηνίδες Καβάλας, όπου το κυριότερο ζήτημα που του τέθηκε από τους κατοίκους (αγρότες στη πλειοψηφία τους) είναι το επερχόμενο καταστροφικό πέρασμα του αγωγού TAP από τα χωράφια τους.


Στις Κρηνίδες τον συνόδευαν η Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδιασμού και Υποψήφια σύμβουλος Καβάλας Βίκυ Μουντζούρη και ο υποψήφιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης - Τουρισμού και υποψήφιος σύμβουλος Καβάλας Γιώργος Τσακίρης.

Πηγή: http://mathraell.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου