Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ισραήλ: Ο Μπαράκ διέψευσε κοινή απόφαση με Νετανιάχου για επίθεση στο Ιράν

Ισραήλ: Ο Μπαράκ διέψευσε κοινή απόφαση με Νετανιάχου για επίθεση στο Ιράν

Ηλεκτρονική Έκδοση
enet.gr, 13:38 Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ διέψευσε σήμερα την είδηση των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης που τον ήθελαν να είχε συναποφασίσει μαζί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν
Χαρακτηριστικά αρθρογράφος της εφημερίδας Γεντιότ Αχρονότ Ναχούμ Μπαρνέα έγραψε ότο "Νετανιάχου και Μπαράκ δείχνουν ότι αυτοί προτρέπουν στην επίθεση. Ο Νετανιάχου νομίζει ότι ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ είναι ο Χίτλερ και, ότι αν δεν τον σταματήσουν εγκαίρως, ένα νέο Ολοκαύτωμα θα συμβεί. Η δημοτικότητα που απέκτησε με την πρόσφατη απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ, δίνει στον Νετανιάχου μια αίσθηση ισχύος". Ωστόσο ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μπένι Γκαντζ, ο επικεφαλής της Μοσάντ Ταμίρ Πάρντο, ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στρατηγός Αβίβ Κοτσαβί και ο αρχηγό της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας Γιόραμ Κοέν διαφώνησαν με την επιλογή αυτή, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Σε δήλωση του στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ο Μπαράκ απάντησε ότι "δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιοφυΐα για να καταλάβει ότι το 2011 στο Ισραήλ δύο άνθρωποι δεν μπορούν να αποφασίζουν και να ενεργούν μόνοι τους. Υπάρχουν στο υπουργείο Άμυνας και στο γραφείο του πρωθυπουργού χιλιάδες σελίδες για τις συνομιλίες που διεξήχθησαν (για το Ιράν) παρουσία δεκάδων αξιωματούχων και υπουργών".

Παρόλα αυτά ο Μπαράκ επανέλαβε ότι η πρόοδος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος προς την απόκτηση πυρηνικών όπλων “συνιστά την κύρια απειλή για την ασφάλεια της περιοχής, κυρίως του Ισραήλ" και συμπλήρωσε ότι “πρέπει να ενεργούμε με όλα τα απαραίτητα μέσα και να μην αποκλείουμε καμιά επιλογή" αναφερόμενος και στις διεθνείς πιέσεις και κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου