Κυριακή 8 Μαΐου 2011

H ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ «ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ»!

H ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ «ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ»!
διαχειριστής
E-mail Εκτύπωση PDF

ergazomenos«ΔΟΥΛΟΥΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΩΡΕΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΤΡΟΙΚΑΝΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ!

ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

Από τη μύγα ξύγκι προς όφελος του κεφαλαίου πάνε να βγάλουν τρόικα και κυβέρνηση, με το κλιμάκιο ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα να ζητά ουσιαστικά τη μετατροπή της αγοράς εργασίας σε σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, όπου οι άνθρωποι θα εργάζονται ως δούλοι πάνω από 10 ώρες ημερησίως, χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας.

Οι νέες προτάσεις της τρόικας απειλούν να εξοντώσουν όχι μόνο οικονομικά (αυτό άλλωστε έχει συντελεστεί ήδη με τα έως τώρα ληφθέντα μέτρα) αλλά και φυσικά τους εργαζόμενους, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Ειδικότερα, οι τροϊκανοί εμπειρογνώμονες ζήτησαν:

1) Να διευρυνθεί η χρήση συμβάσεων ορισμένου χρόνου με την παροχή δυνατότητας για περισσότερες ανανεώσεις (3 αντί των 2 σήμερα και χωρίς τους περιοριστικούς όρους που προβλέπει το Π.Δ. 81) αλλά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (3 χρόνια αντί των 2).

2) Να προβλεφθούν νομοθετικά χαμηλότεροι μισθοί για τους νέους ηλικίας έως 25 ετών που θα προσλαμβάνονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

3) Να επιταχυνθεί η διαδικασία σύστασης επιχειρησιακών σωματείων, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων που προβλέπουν μειώσεις μισθών.

4) Να εφαρμοστεί το ελαστικό 8ωρο και το 10ωρο, αντί της υπερεργασίας και της υπερωριακής απασχόλησης, σε επιχειρησιακό επίπεδο που προέβλεψε ο ν. 3846/10 (του Α. Λοβέρδου) αλλά με λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι αλλαγές που συζητούνται είναι να γίνεται η αυξομείωση των ωραρίων εργασίας σε 6μηνη βάση ή και με βάση τις 300 ημέρες εργασίας (κατά το εργασιακό και όχι το ημερολογιακό έτος).

Επιπρόσθετα, η πολιτική της μείωσης των μισθών που έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα κυβέρνηση και τρόικα, είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω της ενίσχυσης της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης, όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να καταπολεμήσουν την ανεργία, όπως διατείνονταν, αντίθετα έχουν συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τα έσοδα των ταμείων, αφού οδηγούν σε μειωμένες εισφορές.

Αν αθροίσει κανείς και τις εισφορές που χάνονται από τη μαζική έξωση των εργαζομένων από την αγορά εργασίας, που οδηγεί στα δυσθεώρητα ύψη της ανεργίας που βλέπουμε σήμερα, τότε οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μια άνευ προηγουμένου κατάρρευση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, με τα νέα μέτρα που «συζητιούνται» να εγγυώνται ακόμα χειρότερες μέρες.

Προσθέτοντας στα προηγούμενα και τα κυβερνητικά σχέδια για μείωση σε βάθος χρόνου των εργοδοτικών εισφορών τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η διάλυση του συστήματος δημόσιας ασφάλισης, δημιουργώντας ένα ακόμα πεδίο κερδοσκοπίας για το κεφάλαιο.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3222:h-lr&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου