Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Οργιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και επιβολής νέων μέτρων προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Eurogroup προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα

19 Μαϊoυ 2011 Τα σημερινά πρωτοσέλιδα


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Προσλήψεις τέλος. Αρχή απολύσεων"
"Με ένα χρόνο καθυστέρηση η κυβέρνηση αποδέχεται την αρχική πρόταση -και τωρινή απαίτηση- της τρόικας και προχωράει ακόμη και σε απολύσεις εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ παγώνει τις προσλήψεις τουλάχιστον για μία τετραετία. Τις κυβερνητικές προθέσεις περί απολύσεων αποκάλυψε στο χθεσινό συνέδριο του Economist στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα από τη Βουλή ο συναρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωνε πως δεν θα γίνει καμία απόλυση, σε μια προσπάθεια
να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Οικονομικών, από το ίδιο βήμα, έβαλε τέλος και στις προσλήψεις κατά την προσεχή τετραετία, μέχρι το 2015, ανατρέποντας πλήρως τον αρχικό κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βαβέλ η κυβέρνηση για τα μέτρα"
"Εικόνα... «Βαβέλ», εμφανίζει η κυβέρνηση για τα μέτρα 6 και πλέον δισ. ευρώ για φέτος που θα περιλαμβάνει το καινούργιο Μνημόνιο με το μανδύα του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, και για τη μείωση προσωπικού στο Δημόσιο κατά 150.000 άτομα ως το 2015, ακόμη και με απολύσεις".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μετράει μέρες η ξεπουλημένη στην τρόικα κυβέρνηση"
"Τους τελευταίους σπασμούς του «συστήματος της συναίνεσης» βιώνει η κυβέρνηση, που μετά και την σθεναρή όσο και αποφασιστική κατάρριψη από τον Σαμαρά κάθε πιθανότητας να υποκύψει στον στυγνό εκβιασμό της τρόικας να υπογράψει το προσύμφωνο για το Νέο Μνημόνιο επιχειρεί σε όλα τα επίπεδα προπαγάνδας με καταφανή εκλογική στόχευση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ""Λαθραίοι με «χαρτιά» από την Αστυνομία!"
"Προσχεδιασμένο πολιτικό έγκλημα κατά της εθνικής ασφάλειας, της ζωής και της περιουσίας του Ελληνα πολίτη, που ενέχει και σοβαρές ποινικές ευθύνες σε πολιτικά και ανακριτικά πρόσωπα σχετικά με την απελευθέρωση και προώθηση λαθρομεταναστών από την Εβρο και τις υπόλοιπες συνοριακές γραμμές στο εσωτερικό της χώρας, αποκαλύπτει σήμερα η «Δημοκρατία»".

ΕΘΝΟΣ: "Ανοιξε πόρτα και για απολύσεις στο Δημόσιο"
"Η κυβέρνηση θέτει σε άμεση εφαρμογή σχέδιο για δραστικό περιορισμό του κράτους. Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο Γ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε την πόρτα για απολύσεις σε οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Ιωσήφ: Το κεφάλαιο θα κάνει πίσω και θα πέσει πείνα στην Ελλάδα!"
"Η απειλή των «τροικανών» ότι θα σταματήσει η χρηματοδότηση από ΔΝΤ και ΕΚΤ αν δεν «τα βρουν», μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ασφαλώς και παραπέμπει στην προφητεία του Αγιορείτη Μοναχού".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Ηφαίστειο» ο Πάγκαλος με Γιώργο-Ολι Ρεν για τη συναίνεση"
"Χοντρό «άδειασμα» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος τάχθηκε κατά της συναίνεσης γιατί όπως είπε δεν πιστεύει σε αυτό το σύστημα διακυβέρνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαζικές απολύσεις και πλαφόν στις συντάξεις"
"Στο στόχαστρο 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι τους οποίους απολύει ο Παπανδρέου, «επαναπροσλαμβάνει» ο Ραγκούσης και... ξαναδιώχνει ο Παπακωνσταντίνου. Καθιερώνουν από 1ης Ιουλίου ανώτατο όριο στις κυρίες συντάξεις, μειώνουν τις επικουρικές και καταργούν δώρα και επιδόματα σε δημόσιο και ΔΕΚΟ".

ΕΣΤΙΑ: "Επιτακτική η συνεννόησις"
"Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν βάζουν μυαλό. Παρ΄ότι μιλούν πλέον για συνεννόηση, με την στάση τους μάλλον θέλουν να την αποφύγουν. Η πολιτική ανευθυνότητες δεν έχει όρια".

Η ΑΥΓΗ: "Δήλωση Ζαν Κλοντ Γιουνκερ: «Ξεπερνά κάθε φαντασία» αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα"
"Όργιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και επιβολής νέων μέτρων προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Eurogroup προκειμένου να... σωθεί η Ελλάδα. Η Γερμανία διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος από τις αποκρατικοποιήσεις. Απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθετα μέτρα 6 δισ. για φέτος εξήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως αντάλλαγμα για την 5η δόση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σύνταξη στα 67 και κατάργηση των πρόωρων"
"Κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο 67ο έτος και μείωση των ημερών της ετήσιας άδειας ζητά η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ για να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα μια νέα βοήθεια!".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Απολύσεις στο Δημόσιο και μέτρα 6 δισ. ευρώ"
"Απολύσεις εργαζομένων από δημόσιους φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, καθώς και μέτρα 6 δισ. ευρώ για φέτος και 26 δισ. ευρώ συνολικά έως το 2015, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος που πρόκειται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «Γκάζι» για τις αποκρατικοποιήσεις. «Φρένο» στη μάχη της φοροδιαφυγής"
"Τη ρητή εντολή των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για «αποκρατικοποιήσεις τώρα» φαίνεται ότι ενεργοποίησε το υπουργείο Οικονομικών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Νέα μέτρα 6 δισ. και απολύσεις..."
"Μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ για το 2011, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα με βάση τους στόχους, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Λαϊκή χειραφέτηση από την αστική πολιτική"
"Ο αγώνας για κάθε χώρο, για κάθε πρόβλημα, για τον κλάδο, για τη γειτονιά, μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να έχει δυναμική όταν μέσα απ΄αυτό τον αγώνα για να συγκρατηθεί ο κατήφορος για το λαό αρχίσει ο ανήφορος της χειραφέτησης όσο γίνεται μεγαλύτερου τμήματος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων, από την κυρίαρχη πολιτική, όχι μόνο στο πολιτικό σύστημα, αλλά και στην οικονομία".
ΤΑ ΝΕΑ: "Συντάξεις. Πλαφόν 2.775 ευρώ σε ΔΕΚΟ, τράπεζες"
"Έρχεται η εφαρμογή του πλαφόν των 2.775 ευρώ στις κύριες συντάξεις από ΔΕΚΟ και τράπεζες -όπως προβλέπεται από τον νόμο Σιούφα- ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα «παράτυπου υπολογισμού» επιδομάτων, που αυξάνουν κατά πολύ το τελικό ποσόν".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τους σπρώχνουν στο μπαλκόνι"
"Στην πραγματικότητα, ενώ οι εκλογές δεν είναι επιθυμητές από κανέναν, τελικά όλοι, έστω και αθέλητα, σπρώχνουν προς αυτές. Ιδιαίτερα οι τελευταίες παρεμβάσεις των επιτελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της τρόικας, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ το όριο της ανοχής κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη αυτής της χώρας".
City Press: "Ευρωπαϊκός οδοστρωτήρας"
"Με την τρόικα να πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων τόσο για τις υστερήσεις που παρατηρούνται στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 όσο και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015, αλλά και για το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επί της ουσίας προανήγγειλε διπλασιασμό του πακέτου των μέτρων για την τρέχουσα χρονιά".
Metro: "Απολύσεις και νέα μέτρα 6 δισ."
"Ανοιχτό, για πρώτη φορά, άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Προανήγγειλε «πάγωμα» προσλήψεων και νέα μέτρα για φέτος". ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ""Πώς και ποιές εταιρείες του δημοσίου ιδιωτικοποιούνται".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Τολμηρές παρεμβάσεις εξυγίανσης στο Δημόσιο"
"Δραστικές παρεμβάσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που θα περιλαμβάνουν και την... έσχατη λύση των απολύσεων εργαζομένων σε ΔΕΚΟ που θα καταργηθούν, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο συνέδριο του Economist".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ξεκινούν ιδιωτικοποιήσεις. Πρώτες στη λίστα οι εισηγμένες ΔΕΚΟ"
"«Δείγμα γραφής» επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση στην τρόικα και ταυτόχρονα να πείσει τις αγορές ότι προχωρεί ταχύτατα σε αποκρατικοποιήσεις. Οι πρώτες κινήσεις της θα αφορούν τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, καθώς οι διαδικασίες μπορούν να είναι πιο απλές και ταχείες".
ΚΕΡΔΟΣ: "Πολυεπίπεδο το μοντέλο των αποκρατικοποιήσεων"
"Εκμεταλλευόμενη όλα τα σύγχρονα εργαλεία της κρατικής περιουσίας, που περιλαμβάνουν ακόμη και την ίδρυση εταιρειών για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων του Δημοσίου, η κυβέρνηση επιχειρεί με ένα νέο και πολυεπίπεδο σχέδιο να επιταχύνει τις, βαλτωμένες σήμερα, αποκρατικοποιήσεις".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πακέτο ιδιωτικοποιήσεων για άμεση είσπραξη 4,5 δισ."
"Στα 4-4,5 δισ. ευρώ ανεβάζει το υπουργείο Οικονομικών τον πήχη των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις, προωθώντας, σε πρώτη φάση την ολοκλήρωση του διορισμού των συμβούλων αποκρατικοποίησης του ελληνικού Δημοσίου σε εταιρείες που αναμένεται να προωθηθούν άμεσα σε αξιοποίηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου