Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Αμφισβητεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ο Όλι Ρεν

Αμφισβητεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ο Όλι Ρεν

Τελευταία ενημέρωση: 14:01 Δευτέρα 23 Μαΐου 2011
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων αμφισβήτησε σήμερα την ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.
Σε ομιλία του σε συνδιάσκεψη για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στη Βιέννη, ο Ρεν δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις αποκρατικοποιήσεις για τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ, στα προσεχή χρόνια.

Επισήμανε δε, ότι η πρόοδος της Ελλάδας για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος που θα της επιτρέψουν να επιστρέψει στις αγορές στις αρχές του 2012, δεν είναι επαρκείς. Όπως είπε, επείγει τόσο η λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και η επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποήσεων -παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσε.

Εκτίμησε ότι οι Βρυξέλλες περιόρισαν τον κίνδυνο χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει εξαλειφθεί.

Αναφερόμενος στην απόδοση της οικονομίας της Ευρωζώνης, ο Ρεν δήλωσε: "Η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη διατηρεί την δυναμική της παρά ορισμένες εξωτερικές διαταραχές και αβεβαιότητες στις χρηματοπιστωτικές αγορές".

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου