Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Bιβλίο του Πέτρου Χασάπη με τον τίτλο "Το τέλος των Πρωθυπουργών"

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Δικηγόρος-ΟΙκονομολόγος-Συγγραφέας

Τον Δεκέμβριο του έτους 1994 εξέδωσα το βιβλίο με τον τίτλο "Το τέλος των Πρωθυπουργών". Ο τίτλος αυτός είχε την έννοια ότι το ισχύον πολιτικό σύστημα, δηλαδή το Πρωθυπουργοκεντρικό Κοινοβουλευτικό σύστημα είχε αγγίξει τα όριά του και ότι μοιραία θα οδηγούσε σε αδιέξοδα, όπως εξάλλου είχε συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν πριν τη δικτατορία. Δεκατρία μόλις χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του πιο πάνω βιβλίου το πολιτικό μας σύστημα δείχνει με τον πλέον σαφή τρόπο τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί. Σε όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν το πολιτικό μας σύστημα, αν και θνησιγενές, διατηρήθηκε στη ζωή από τα ποικιλώνυμα συμφέροντα που ακουμπούσαν πάνω του. Ήδη στις εκλογές της 16-9-2007 ο λαός από μόνος του ξεπέρασε το σύστημα. Για μερικές μόνο χιλιάδες ψήφους το πολιτικό σύστημα διατηρήθηκε στη ζωή. Είναι βέβαιο ότι μετά από αυτό τα διάφορα συμφέροντα, προκειμένου να μην χάσουν τον έλεγχο της εξουσίας, θα πιέσουν να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να ψηφιστεί πιο ενισχυμένη αναλογική για να υπάρχουν αυτοδυναμίες με μικρότερα ποσοστά. Όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

TO TΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Μια ιστορία που δεν διδάσκεται
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ελληνική κοινωνία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Η πολιτική στη χώρα μας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Το πολιτικό μας σύστημα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Αποκέντρωση

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ: Το κομματικό μας σύστημα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ: Το Κοινοβούλιο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ: Το κυβερνητικό σύστημα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ: Η Δικαιοσύνη
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ: Τοπική Αυτοδιοίκηση
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ: Συνδικαλισμός
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ: Νεολαία-Παιδεία

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


Το πιο πάνω βιβλίο από τώρα και στο εξής θα εκδίδεται on line από αυτόν εδώ τον διαδικτυακό τόπο και θα ανανεώνεται συνεχώς με τις νέες πολιτικές εξελίξεις. Στόχος μου είναι, κάποια στιγμή, να γίνει ένα ανοιχτό στο διαδίκτυο βιβλίο το οποίο θα αποτυπώνει τις νέες απόψεις και τα νέα κοινωνικά ρεύματα.

Γιατί ανέβασα αυτή την ιστοσελίδα;
Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής πληροφόρησης και ειδικότερα του διαδικτύου δίνουν τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των απλών ανθρώπων.

Έρχεται λοιπόν η εποχή που η Κοινωνία θα αρχίσει να δρα στη βάση της. Έρχεται η εποχή που οι πολίτες θα παραμερίσουν τους μεσάζοντες της μαζικής πληροφόρησης και την κατευθυνόμενη Κοινή Γνώμη.

Η ιστοσελίδα αυτή έχει αυτό το στόχο. Δηλαδή την ανεμπόδιστη επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων.

από την ιστοσελίδα http://users.forthnet.gr/ath/chassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου