Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΟΥΡΔΙΚΌΣ ΛΑΌΣ ΖΗΤΕΊ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΜΈΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΆΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΎΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΊΑ

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν ''Θεόφιλος''
7 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΟΥΡΔΙΚΌΣ ΛΑΌΣ ΖΗΤΕΊ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΜΈΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΆΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΎΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΊΑ

Στις 22 Ιανουαρίου θα γίνει στη Γενεύη μια διεθνής διάσκεψη («Γενεύη 2») που θα προσπαθήσει να βρει μια πολιτική λύση για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Ο Κουρδικός λαός θεωρεί πως η διάσκεψη αυτή θα είναι πολύ σημαντική και για το μέλλον του ίδιου του Κουρδικού λαού. Θα αποδειχθεί το ίδιο σημαντική όπως και η διάσκεψη της Λωζάνης το 1923, πριν από 90 χρόνια.

Ο Κουρδικός λαός απαιτεί να εκπροσωπηθεί στη διάσκεψη της Γενεύης με ξεχωριστή αντιπροσωπεία του Δυτικού Κουρδιστάν (εντός της συριακής επικράτειας), τα μέλη της οποίας θα οριστούν από το Ανώτατο Κουρδικό Συμβούλιο που έχει σχηματιστεί στο Δυτικό Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι δέχονται να συμμετάσχουν στη διάσκεψη της Γενεύης σε μια κοινή αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης, δεδομένου πως στην αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνονται και Κούρδοι αντιπρόσωποι οι οποίοι θα οριστούν από το Ανώτατο Κουρδικό Συμβούλιο του Δυτικού Κουρδιστάν, και δεδομένου πως στη διάσκεψη θα συζητηθεί το Κουρδικό ζήτημα της Συρίας σαν ξεχωριστό θέμα και θα βρεθεί μια λύση σ’ αυτό.

Οι μέρες αυτές είναι κρίσιμες για όλες τις χώρες της περιοχής μας, αφού οι εξελίξεις αναμένεται να επηρεάσουν και να καθορίσουν τα πράγματα για πολλές δεκαετίες. Στις κρίσιμες και σημαντικές αυτές μέρες, προσκαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να προβάλουν τις θέσεις και τα αιτήματα αυτά του Κουρδικού λαού. Είμαστε στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης για κάθε πληροφορία και επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου