Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90 ''ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ''

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90 ¨ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ¨

Ο εισαγγελέας ζήτησε την λίστα του θανάτου

Ο εισαγγελέας Μουσταφά Μπιλγκιλί εμβαθύνοντας την έρευνα, έδωσε εντολή να ερευνηθεί η λίστα θανάτου των Κούρδων επιχειρηματιών.
Αποκαλύφθηκε πως ο εισαγγελέας Μουσταφά Μπιλγκιλί που ερευνά τις δολοφονίες από αγνώστους δράστες της δεκαετίας του 90 και την υπόθεση Σουσουρλούκ, είχε τρεις συναντήσεις με την ειδική ομάδα της αντοτρομοκρατικής της αστυνομίας Άγκυρας που έχει τοποθετηθεί για την διερεύνηση των δολοφονιών αγνώστων δραστών. Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε με αναφορές σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών της δεκαετίας του 90, αλλά βρίσκοντας τες ανεπαρκείς, ζήτησε να διευρυνθεί η έρευνα. Μετά από αίτημα που υπέβαλε το 2011 η οικογένεια του δικηγόρου Γιουσούφ Εκιντζί ο οποίος συνελήφθη μπροστά από το γραφείο του και εκτελέστηκε, ο εισαγγελέας Μπιλγκιλί ζήτησε να βρεθούν κοινά σημεία των δολοφονιών, να αξιοποιηθούν τα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης, να δοθεί προτεραιότητα στο αν υπήρχε ή όχι τότε λίστα θανάτου Κούρδων επιχειρηματιών και να διερευνηθούν όλες οι λεπτομέρειες της περιόδου εκείνης.
Στον φάκελο υπάρχουν Τσιλλέρ, Γιλμάζ και Αγάρ
Πληροφορίες σχετικά με τις δολοφονίες από αγνώστους δράστες που προέκυψαν από έγγραφα σχετικά με την 28η Φεβρουαρίου, ισχυρισμοί περί φακελώματος από δικογραφίες, όπως και πληροφορίες σχετικά με τους τότε γνωστούς πολιτικούς Τανσού Τσιλλέρ, Μεσούτ Γιλμάζ και Μεχμέτ Αγάρ, προστέθηκαν στον φάκελο της έρευνας σχετικά με τις δολοφονίες αυτές.
από την Taraf
Πηγή: tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου