Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος εισαγγελέων που έκαναν λόγο για ''κυβέρνηση δοσιλόγων''

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος εισαγγελέων που έκαναν λόγο για «κυβέρνηση δοσίλογων»

19.11.2012 17:58


Προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος δύο εισαγγελέων διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. Ο ένας εκ των εισαγγελεών φέρεται να ανάρτησε στο διαδίκτυο επιστολή μέσω της οποίας επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ, παράλληλα, κάνει λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων» και για «καθεστώς κατοχής» το οποίο έχει επιβάλει η Τρόικα και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες.

Ο κ. Τέντες διέταξε, συγκεκριμένα, προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς Βικτώριας Μαρσιώνη.

Ο κ.Πενταγιώτης φέρεται ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο επιστολή με την οποία επικρίνει το ΣτΕ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι σοφοί του του Συμβουλίου επικύρωσαν τα Μνημόνια, ενώ κάνει λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων», η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».

Ακόμη, στο δημοσίευμα αναφέρει ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες».

Σε άλλο σημείο, επισημαίνει ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής οπερέτας και της Κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο, ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση του κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές».

Την επίμαχη επιστολή φέρεται ότι επικρότησε η δεύτερη εισαγγελική λειτουργός, η κυρία Μαρσιώτη.

Ειδικότερα, θα ερευνηθεί εάν οι δυο εισαγγελείς έχουν διαπράξει το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, η οποία δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή εντός και εκτός υπηρεσίας.

Παράλληλα, ο κ.Τέντες με έγγραφό του ενημερώνει τη Βουλή για την έρευνα που διέταξε και ζητά να πληροφορηθεί εάν το Κοινοβούλιο θα κινηθεί σε βάρος των δύο ελεγχόμενων εισαγγελέων, καθώς θα θεωρήσει ότι οι θέσεις που ανάρτησαν στο διαδίκτυο προσβάλλουν ή περιυβρίζουν τη Βουλή.

Πηγή: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος εισαγγελέων που έκαναν λόγο για «κυβέρνηση δοσίλογων» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/77376#ixzz2CrIJe4se

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου