ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ
Τρίτη 1 Μαΐου 2012
Ali Bulac: «Υπάρχει ο κίνδυνος τεσσάρων ταυτόχρονων πολέμων» - «Ξανά στην ενότητα, στην αδελφότητα της θρησκείας, που πρέπει να αποτελέσει το πρωταρχικό στοιχείο μας».
Ali Bulac: «Υπάρχει ο κίνδυνος τεσσάρων ταυτόχρονων πολέμων»
Καταχωρήθηκε: May 1, 2012, 8:56pm EDT από Κωνσταντίνος
-
-
-Σε συνέντευξή του στην Milli Gazete ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ali Bulac, επισημαίνει τον κίνδυνο για ένα τετραπλό πόλεμο που θα μπορούσε να αρχίσει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
«Υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Όλος ο κόσμος περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Υπάρχει μια σύγχυση. Η Τουρκία και η παγκόσμια κοινή γνώμη καθώς και ο κάθε πολίτης προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει».
Τι όμως πραγματικά συμβαίνει; Πως δένονται όλα τα πράγματα μεταξύ τους; Ποια είναι η επιδίωξη των παγκόσμιων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ισραήλ; Τι μέτρα πρέπει να ακολουθήσει η Τουρκία στην γενικότερη περιοχή; Μήπως η Δύση σχεδιάζει μια κατάσταση χάους; Για να δώσουμε απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο – συγγραφέα Αλί Μπουλάς, σημειώνει ο συντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Gokcen GÖKSAL.
Η Συρία δεν θα επιτρέψει επέμβαση
«Το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία και ο Λίβανος αποτελούν ένα μπλοκ. Ακολουθούν μια πολιτική και στρατιωτική συμμαχία μεταξύ τους. Δεν θα επιτραπεί επέμβαση στη Συρία από την Τουρκία ή από τη Δύση. Ας το πούμε και αλλιώς. Ο επικεφαλής της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν, σύμφωνα με το Λιβανικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών ισχυρίζεται ότι αν η Τουρκία εμπλακεί στον πόλεμο αυτός θα γίνει τετραπλός.
Δεν υπάρχει ιστορικό εμφύλιας σύγκρουσης
«Στην ιστορία μας δεν υπήρξε μεγάλη θρησκευτική και εθνοτική σύγκρουση. Σήμερα όμως θα μπορούσε να αρχίσει. Και αυτό γιατί τα ηγετικά στελέχη αυτών των αιρέσεων και των θρησκευτικών ομάδων ακολουθούν τον δυτικό τρόπο σκέψης και δεν φαίνονται ένθερμα στην ιδέα της συμβίωσης στο πλαίσιο του Ισλάμ.
»Αυτό μας δίνει την οδό που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ξανά στην ενότητα, στην αδελφότητα της θρησκείας, που πρέπει να αποτελέσει το πρωταρχικό στοιχείο μας. Να ξανανοίξουμε την ομπρέλα του Ισλάμ, που βασίζεται στα θρησκευτικά δικαιώματα και στο δίκαιο, ώστε να αναπτύξουμε με τις βάσεις αυτές ένα μοντέλο συνύπαρξης», είπε ο Αλί Μπουλάς.
Πηγή
από το www.xanthiblogs.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου