Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κύπρος: "Δεν θέλει η Τουρκία λύση στο Κυπριακό"

Κύπρος: "Δεν θέλει η Τουρκία λύση στο Κυπριακό"

20-04-2011 11:28:09

Image«Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου αποτελούν ακόμα μια απόδειξη ότι η Τουρκία, παρά τις διακηρύξεις της ότι εργάζεται για λύση, δεν δείχνει καμιά διάθεση για να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε. και της Κυπριακής Δημοκρατίας, που περιλαμβάνουν και την υποχρέωση της Τουρκίας να εργαστεί για λύση στο Κυπριακό, η οποία να στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ, όπως άλλωστε το απαιτεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα Συμπεράσματα του 2009 και του 2010».

Αυτό δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας τη φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Τούρκο ΥΠΕΞ και τον Τσέχο ομόλογό του Κάρελ Σβάρτσεμπεργκ, στην προχθεσινή σύνοδο των ΥΠΕΞ των μελών - χωρών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει, στη διάρκεια αντιπαράθεσης που είχε με τον Τσέχο ομόλογό του Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ επίσημα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Κύπρο

Ο Σ. Στεφάνου επισήμανε, επιπλέον, ότι οι δηλώσεις του Α. Νταβούτογλου αποτελούν έκφραση της σκληρής γραμμής που η Τουρκία ακολουθεί έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχει στην Κυπριακή Δημοκρατία η ιδιότητα του κράτους - μέλους της ΕΕ, αλλά και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ώστε να της ασκείται επιρροή και πίεση, για να πειθαναγκαστεί να αλλάξει στάση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου