Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Εκδήλωση-συζήτηση στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 9 Απριλίου στις 19.30 - Κρίση, χρεοκοπία, κατοχή! Υπάρχει εναλλακτική λύση

Εκδήλωση- συζήτηση στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Απριλίου στις 19:30

Κρίση, χρεοκοπία, κατοχή! Υπάρχει εναλλακτική λύση.




Η Ελλάδα των κρίσεων, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας της, γιατί, με τα ψέματα, τις απάτες και τις αυταπάτες, βρέθηκε στριμωγμένη στη γωνία, χωρίς να μπορεί να κάνει ούτε μπροστά, ούτε πίσω.

Την ίδια στιγμή που όλοι γνώριζαν τις δημοσιονομικές της αδυναμίες, την ενέταξαν στην Ε.Ε. του ισχυρού ευρώ και με δανεικά την μετέτρεψαν σε χώρα καταναλωτή των εμπορευμάτων-σκουπιδιών τους. Και τώρα που η κρίση της δυτικής ηγεμονίας δεν αφήνει άλλα περιθώρια δανεισμού, επιχειρούν να την διατηρήσουν τεχνικά κερδίζοντας και πάλι από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού έως ότου ξεφορτωθούν τα χωρίς αξία ομόλογα της για να την πετάξουν χρεωκοπημένη και διαμελισμένη στην 3η ή 4η ταχύτητα του νέου ευρωπαϊκού οικοδομήματος που οραματίζεται η κα Μέρκελ και το Διευθυντήριο της Ένωσης.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αντιδράσουμε; Θα πρέπει να καταδικαστούμε και εμείς στην ακινησία;

Και μπορούμε και πρέπει. Έχοντας όμως ορίσει τους στόχους μας. Στο εσωτερικό επίπεδο, παλεύοντας για να πληρώσουν την κρίση τα λαμόγια, τα παράσιτα, οι τράπεζες, το αρπακτικό κεφάλαιο, και να διατηρηθεί το κοινωνικό κράτος, η παιδεία, η υγεία και η κοινωνική προστασία και ταυτόχρονα, ενισχύοντας τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τις νέες μορφές ανταλλαγών και οικονομίας έξω από τη λογική των αγορών.

Στη σχέση μας με τους δανειστές και την Ευρώπη, αναπτύσσοντας μια επιθετική στρατηγική «κουρέματος του χρέους» εδώ και τώρα, και όχι όταν αυτό θα συμφέρει τους δανειστές μας, διεκδικώντας τα τεράστια ποσά που μας οφείλει η Γερμανία, συγκροτώντας μέτωπα με άλλες χώρες και δυνάμεις στην Ευρώπη και έξω από αυτή. Αυτά στο άμεσο επίπεδο.

Και σε μεσο-μακροπρόθεσμο, παλεύοντας για την οικονομική και κοινωνική αναδόμηση της χώρας, καταπολεμώντας το παρασιτικό μοντέλο, εξισορροπώντας εισαγωγές και εξαγωγές, προωθώντας την αποκέντρωση και την πολυκαλλιέργεια, ενισχύοντας τους οικονομικούς δεσμούς μας με τα Βαλκάνια, την Κύπρο, την Ανατολική Ευρώπη, τους Άραβες.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στην εκδήλωση του Περιοδικού Άρδην στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στις 7.30 μ.μ. με τον τίτλο: «Κρίση, χρεοκοπία, κατοχή. Υπάρχει εναλλακτική λύση;»

Θα μιλήσουν, η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη, πρώην πρύτανης ΠΑΜΑΚ ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας & εκδότης του περιοδικού Άρδην και ο Κώστας Μελάς, πανεπιστημιακός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό χώρο πολιτικής και πολιτισμού του Άρδην και της Ρήξης στη Θεσσαλονίκη Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου, Θεσσαλονίκη στον 8ο όροφο. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310543751, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση : ardinthess@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου