Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ν. Κοτζιάς: Εργαζόμαστε για την αποφυγή ρήξης Ε.Ε.-Ρωσίας

Ν. Κοτζιάς: Εργαζόμαστε για την αποφυγή ρήξης Ε.Ε.-Ρωσίας
Στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο νέος Έλληνας ΥΠΕΞ
Της Ελένης Βαρβιτσιώτη











Κατά την είσοδο τους στην συνάντηση ΥΠΕΞ της ΕΕ για την Ουκρανική κρίση και τη Ρωσία το ενδιαφέρον όλων των δημοσιογράφων είναι για την θέση που θα κρατήσει η Ελλάδα. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, κ. Κοτζιάς δήλωσε κατά την είσοδο του ότι «η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και τη σταθερότητα στην Ουκρανία και συγχρόνως εργάζεται για τη αποφυγή ρήξης μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας».
Ο Λιθουανός ΥΠΕΞ κατά την είσοδο του είπε ότι «δεν αναμένω μία νέα κυβέρνηση να σπάσει την Ευρωπαϊκή ενότητα» ενώ ο Γερμανός ΥΠΕΞ κ. Σταϊνμάγιερ δήλωσε ότι “η συζήτηση για την Ρωσία δεν θα γίνει ευκολότερη εξαιτίας της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης”. Από την μεριά του ο Φινλανδός ΥΠΕΞ, Έρκι Τουομόγια, κατά την είσοδο του δήλωσε ότι “ελπίζω να διεξαχθεί μια εποικοδομητική συζήτηση. Ως τώρα οι αποφάσεις που λάβαμε είχαν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί και από την Ελλάδα.”
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ" σήμερα το πρωί, συμφωνήθηκαν σε  επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων όλα τα σημεία της ανακοίνωσης, εκτός από την παράγραφο 3 η οποία αναφέρει ότι θα πρέπει να επεκταθούν οι κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες για άλλους έξι μήνες και ότι την επόμενη εβδομάδα η Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερικα Μοκγερίνι αναμένεται να προτείνει περαιτέρω άτομα για να τους επιβληθούν κυρώσεις. Αυτό είναι και το θέμα που θα πρέπει να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.

Πηγή: kathimerini.gr





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου