Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τα Σκόπια παρακολουθούν τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Βουλγαρία

Τα Σκόπια παρακολουθούν τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Βουλγαρία


Τα Σκόπια παρακολουθούν τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Βουλγαρία

«Οι εξελίξεις για τη δημιουργία της νέας βουλγαρικής κυβέρνησης παρακολουθούνται στενά από τα Σκόπια», γράφει χαρακτηριστικά νοτιοσλαβικό δημοσίευμα σκιαγραφώντας το πολιτικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία του νέου βουλγαρικού υπουργικού συμβουλίου.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη σύνθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης και κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών σχετικά με τη συμφωνία καλής γειτονίας.
Νοτιοσλάβοι πολιτικοί πιστεύουν ότι η νέα κυβέρνηση στη Σόφια θα πρέπει να δεσμευθεί για τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι λόγω της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Σόφιας όλο αυτό το διάστημα το ζήτημα της νέας συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών έχει καθυστερήσει, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
«Η προσοχή του βουλγαρικού λαού εξακολουθεί να εστιάζεται στον κύκλο των εκλογών και στη συνέχει οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν και πάλι να πάρουν την αναγκαία δυναμική».
Εξάλλου, ο Μπόικο Μπορίσοφ, λίγο πριν παραιτηθεί επισκέφθηκε τα Σκόπια και συναντήθηκε με τον Νίκολα Γκρούεφσκι σε μια προσπάθεια να δείξει ότι και οι δύο χώρες εργάζονται για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ‘24Βέστι’.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου