Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλώσεις Γεράσιμου Αρσένη κατά την έξοδό του από το γραφείο των Οικονομικών Εισαγγελέων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Δ. ΑΡΣΕΝΗ
Σίνα 23, 106 80 Αθήνα
Τηλ. 210-3644558-9, Φαξ: 210-3603558
www.garsenis.gr, e-mail: garsenis@otenet.gr

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γεράσιμος Αρσένης, κατά την έξοδό του από το γραφείο των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος κ.κ. Γρηγ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κληθήκατε από τον κ. Πεπόνη και καταθέσετε γύρω από αυτή τη συνέντευξη του κυρίου Ρουμελιώτη που λέει αν ήξερε ή όχι η κυβέρνηση Παπανδρέου από το ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα να το πούμε καλά ότι δεν βγαίνει. Τι είπατε επ΄ αυτού;

Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Με ρώτησαν για τις ιδιωτικές συζητήσεις που είχα με τον κ. Ρουμελιώτη. Τους είπα αυτά που μου είπε ο κ. Ρουμελιώτης ο οποίος, πράγματι, μου μετέφερε στις συζητήσεις που είχαμε τους προβληματισμούς και το κλίμα που επικρατούσε στο ΔΝΤ. Και επειδή με το θέμα του χρέους είχα ασχοληθεί ως ειδικός στο εξωτερικό στην επαγγελματική μου καριέρα, εξέθεσα και τις δικές μου απόψεις.
Όλο αυτόν τον καιρό, η χώρα μας έχει παγιδευτεί σ΄ ένα τερατώδη μηχανισμό που τρώει τις σάρκες μας, καταβροχθίζει τις καλύτερες ελπίδες και τα οράματα του λαού και παράγει απελπισία και οργή. Πρέπει να βγούμε από αυτήν την τρύπα, πρέπει να προτάξουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγής με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό το πρόγραμμα όμως είναι από την Ευρώπη και το οποίο όπως μας δένει μας κρατάει στο Ευρώ που είναι μια εγγύηση για την Ελλάδα.

Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Η Ευρώπη, όπως ξέρετε, λειτουργεί στη βάση των διαπραγματεύσεων και του πνεύματος της αλληλεγγύης. Έχουμε νομίζω πειστικά επιχειρήματα να προτείνουμε ένα δικό μας εθνικό πρόγραμμα το οποίο είναι καλό για την Ελλάδα, είναι καλό και για το Ευρώ. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνουμε.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτή τη στιγμή, βλέπετε πρόσφορο το έδαφος ότι μπορούμε αυτό το εθνικό πρόγραμμα να το δώσουμε στην Ευρώπη; Να το προτείνουμε; Έχουμε μια συγκυβέρνηση από τρία κόμματα.

Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο, πιστεύω ναι, και νομίζω ότι αυτό ήταν και το νόημα των εκλογών. Το είπαμε με πολλά λόγια. Το είπαμε αλλαγή , το είπαμε αναδιαπραγμάτευση, το είπαμε απαγκίστρωση, πείτε το όπως θέλετε. Πάντως είπαμε ένα άλλο πρόγραμμα.
Αυτή ήταν η λαϊκή εντολή, αυτό νομίζω ότι πρέπει να εκτελέσουμε και νομίζω ότι αν επιμείνουμε σε εθνική βάση μπορούμε να πείσουμε και τους Ευρωπαίους τώρα που κλυδωνίζεται το Ευρώ και υπάρχουν προβλήματα τόσο εδώ όσο και σε άλλες χώρες ότι χρειαζόμαστε ένα άλλο αναπτυξιακό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της παραγωγής με αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Επιμένω σε αυτό το πράγμα. Με απογοήτευση και οργή του λαού δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας πω τότε που είχατε αυτές τις συζητήσεις με τον κ. Ρουμελιώτη, τις ιδιωτικές συζητήσεις, σας είπε ότι δεν βγαίνει, τον είχατε συμβουλεύσει να το πει στην κυβέρνηση ή να βγει ο ίδιος να το πει δημοσίως;

Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Κοιτάξτε, σε θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις του κ. Ρουμελιώτη με την κυβέρνηση δεν είχα κανένα λόγο να πω κάτι, ήταν θέμα υπηρεσιακό, δεν είμαι θεσμικός παράγοντας, τις απόψεις μου σε όσους μου τις είχαν ζητήσει, τις είχα πει τότε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Ευχαριστούμε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου