Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Προκλητικός ο Ερντογάν για την κυπριακή προεδρία στην ΕΕ

Προκλητικός ο Ερντογάν για την κυπριακή προεδρία στην ΕΕ
Ethnos.gr –

..

Διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του διοικητή και μελών των ειδικών ισραηλινών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Mavi Marmara

Σκληραίνει τη στάση της η Τουρκία απέναντι στην Ε.Ε., την Κύπρο και το Ισραήλ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωστοποίησε χθες την πρόθεσή του η Τουρκία να μη συμμετέχει σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το διάστημα που η Κύπρος θα έχει την προεδρία της Ενωσης, ενώ την ίδια ώρα ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του διοικητή και μελών των ειδικών ισραηλινών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Mavi Marmara τον Μάιο του 2010.

Συγκεκριμένα, χθες, ο Τούρκος πρωθυπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινες δήλωσε: «Θα κάνουμε ένα εξάμηνο διάλειμμα όταν ξεκινήσει η προεδρία των Ελληνοκυπρίων. Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει».

Οσον αφορά στο μέτωπο με το τουρκικό πλοίο Mavi Marmara, η υπόθεση αναμένεται να πάρει άγρια τροπή μετά την ανακοίνωση από τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης. Από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί για το θέμα έχει αναγνωριστεί ο Γαβριήλ Ασκενάζι ως ο διοικητής των ισραηλινών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ μεταξύ των 37 που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την επίθεση είναι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου