Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ελληνικές «πλάτες» στον South Stream

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011
Ελληνικές «πλάτες» στον South Stream

Η ελληνική Κυβέρνηση θεωρεί τον αγωγό South Stream ως ένα από τα ενεργειακά έργα προτεραιότητας που προσδίδουν ενεργειακή ασφάλεια, μέσω της διαφοροποίησης οδεύσεων και υπάρχει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθησή του, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, μετά από συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του South Stream, Μαρσέλ Κραμέ.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη σκοπιμότητας για το ελληνικό τμήμα του αγωγού (από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έως την Ήπειρο) ενώ οι προπαρασκευαστικές τεχνικές μελέτες του έργου εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Οι δύο πλευρές, συμφώνησαν επίσης σήμερα να συνεργαστούν στενά προκειμένου να προχωρήσουν οι περιβαλλοντικές μελέτες που απαιτούνται για να προχωρήσει το έργο.

Από την πλευρά του, ο κ. Κραμέ τόνισε ότι ο South Stream αφορά περίπου το 1/3 των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ενημέρωσε ότι το σύνολο των ρυθμιστικών ζητημάτων του έργου εξετάζονται στο πλαίσιο της σχέσης Ε.Ε- Ρωσίας. Υπογράμμισε ακόμη τον κομβικό ρόλο που έχει η Ελλάδα για την υλοποίησή του.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του «Μέσω των αγωγών φυσικού αερίου, η Ελλάδα επιδιώκει τη διασφάλιση του εφοδιασμού της χώρας και της ευρύτερης περιοχής από διαφορετικές πηγές. Ο South Stream θα διασφαλίσει την εισαγωγή αερίου από την παραδοσιακή πηγή που είναι η Ρωσία, ενώ ο Ελληνο-Ιταλικός αγωγός (ITGI) θα προσφέρει αέριο από νέα πηγή που είναι η Κασπία».

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης.
ΝΕΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
-->
http://infognomonpolitics.blogspot.com
Αναρτήθηκε από Ακρίτας στις 6/01/2011 02:11:00 μμ
Ετικέτες Ελλάδα., Ενεργειακά-Αγωγοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου