Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του "αδειάζει" ο Πρόεδρος της Βουλής τον Γ.Καρατζαφέρη

"Αδειάζει" ο Πρόεδρος της Βουλής τον Γ.Καρατζαφέρη - "Το μόνο που ήρθε να συζητήσουμε είναι μια προ ημερησίας που αναβάλλεται!"

Τελευταία ενημέρωση: 01.06.2011 | 13:52

Πρώτη δημοσίευση: 01.06.2011 | 11:12



- Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει οτι θα αποσύρει τους βουλευτές του
- Ζητάει επίσης ραντεβού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
- 'Αγνοια για τις κινήσεις του προέδρου τους δήλωναν βουλευτές του ΛΑΟΣ
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών; - Τι λένε συνταγματολόγοι στο Νewsit
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Από το πρωί με εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπη ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, έλεγε οτι θα αποσύρει τους βουλευτές του από την Βουλή.
Στη συνέχεια πήγε στο κοινοβούλιο και κατευθυνόμενος στο γραφείο του Φίλιππου Πετσάλνικου επαναλάμβανε το ίδιο πράγμα αφήνοντας να εννοηθεί οτι γι' αυτό έγινε η συνάντηση. Βγαίνοντας δεν έκανε καμία δήλωση.
Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι φανερά οργισμένος ο Πρόεδρος της Βουλής είπε: "Το μόνο που ήρθε και συζητησαμε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήταν η συνεχώς αναβαλλόμενη προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει για το δημογραφικό!"

Ο κ.Καρατζαφέρης σύμφωνα με δικά του λεγόμενα, θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει εκλογές.

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ”Βλέπω τον πρωθυπουργό που τα έχει χάσει, την αξιωματική αντιπολίτευση που αρνείται να μπει στο παιχνίδι. Μία αριστερά που είναι στον κόσμο της” συμπληρώνοντας πως θα προβεί σε αυτή την κίνηση για να δώσει ένα “χαστούκι στο λιποθυμισμένο σύστημα”.

“Δεν ξέρουν τίποτα οι βουλευτές”

Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι πολλοί βουλευτές του ΛΑΟΣ δήλωναν άγνοια για τέτοιο ενδεχόμενο και αρκετοί είναι εκείνοι που σχολιάζουν πως κάποιοι εξ αυτών δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να παραιτηθούν από το αξίωμά τους.

Τι εξελίξεις δρομολογεί αυτή η κίνηση

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης λέει στο Νewsit ''πως οι βουλευτές του ΛΑΟΣ μπορούν να παραιτηθούν από το αξίωμά τους και από δω και πέρα πρέπει με βάση το νέο εκλογικό νόμο να εξεταστεί κατά πόσο θα χρειαστούν συμπληρωματικές εκλογές''.

Ακούστε τη δήλωση του συνταγματολόγου Γιώργου Κασσιμάτη



Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών

Αν παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές του κόμματος θα πρέπει να αντικατασταθούν από τους πρώτους επιλαχόντες. Στην περίπτωση που και αυτά τα στελέχη του ΛΑΟΣ αρνηθούν το αξίωμα θα πρέπει να ακολουθήσουν συμπληρωματικές εκλογές. Ωστόσο πολλοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο λόγω και των ζητημάτων που προκύπτουν από το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας μια κίνηση σαν και αυτή να προκαλέσει γενικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου