Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας καταγγέλλει την Τουρκία στο Ισραήλ

αναδημοσίευση από http://www.anixneuseis.gr/?p=7066

Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας καταγγέλλει την Τουρκία στο Ισραήλ

Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ κατήγγειλε, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ, την ανάμιξη της Τουρκίας στις βοσνιακές πολιτικές υποθέσεις, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι δρα υπέρ των Μουσουλμάνων, μετέδωσε το βοσνιακό ραδιόφωνο.

“Εκτιμάμε ότι η Τουρκία θέλει να κάνει μια ενιαία και συγκεντρωτική Βοσνία με ένα μόνο λαό”, δήλωσε ο Ντόντικ στο ραδιόφωνο, την επομένη μιας συνομιλίας που είχε χθες Κυριακή με τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Ο πρωθυπουργός της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα (RS, Σερβική Δημοκρατία, η σερβική οντότητα της Βονσίας) πρόσθεσε πως είπε στον Λίμπερμαν ότι η κοινότητά του αισθάνεται “μια ισχυρή παρουσία της Τουρκίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με στόχο αποκλειστικά την υποστήριξη των βόσνιων Μουσουλμάνων, χωρίς καμιά βούληση να κατανοήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο υπάρχει η Βοσνία”.

“Είπα στον (ισραηλινό) υπουργό ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα τέτοιο μεσολαβητικό ρόλο της Τουρκίας”, δήλωσε ο Ντόντικ χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της σερβικής βοσνιακής κυβέρνησης θα συναντηθεί σήμερα στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες. Όπως είπε, ενημέρωσε τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, ότι η σερβοβοσνιακή κοινότητα αισθάνεται ισχυρή παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία αποσκοπεί στη στήριξη των Βοσνίων Μουσουλμάνων. “Εκτιμάμε ότι η Τουρκία θέλει να κάνει μια ενιαία και συγκεντρωτική Βοσνία με ένα μόνο λαό [...] Είπα στον υπουργό ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα τέτοιο μεσολαβητικό ρόλο της Τουρκίας”, πρόσθεσε.

ΝΟΟΖ.GR
Αναρτήθηκε από anixneuseis στις 17/8/10 • Κατηγοριοποιήθηκε ως Γεωπολιτικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου