Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Για έκτη φορά μέσα στο 2013 έπιασαν φορτίο όπλο από την Τουρκία στην Υεμένη


12/7/13

Για έκτη φορά μέσα στο 2013 έπιασαν φορτίο όπλο από την Τουρκία στην Υεμένη

Οι αρχές τις Υεμένης συνέλαβαν πλοίο που μετέφερε όπλα που είχαν προορισμό τους αντάρτες που δρουν στο έδαφος αυτής της αραβικής χώρας.
Συγκεκριμένα, η ακτοφυλακή της Υεμένης συνέλαβε φορτηγό πλοίο με φορτίο όπλων, που έπλεε ανοικτά των ακτών της χώρας, κοντά στο λιμάνι Hudeida.
Αξιωματούχοι είπαν ότι το φορτηγό πλοίο, το οποίο έφερε σημαία Κομόρες, περιείχε ένα πλήρωμα οκτώ Τούρκων.
"Συνελήφθησαν με την κατηγορίας της παράνομης μεταφοράς όπλων», είπε ο υπάλληλος, ενώ οι αξιωματούχοι του κράτους της Υεμένης είπαν ότι τα όπλα είχαν προορισμό τους αντάρτες που δρουν στη χώρα, και έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα.
Η Τουρκία, θορυβημένη από την αποκάλυψη της εμπλοκής Τούρκων στον εξοπλισμό ισλαμιστών τρομοκρατών, δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με την Υεμένη για να σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε εντατικοποίηση του διαλόγου με τις αρχές ασφαλείας της Σάνα για να σταματήσει η αποστολή όπλων από την Τουρκία στην Υεμένη.
"Όλοι οι τρόποι συνεργασίας με τις αρχές της Υεμένης θα συνεχιστούν, προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα σε όλες τις πτυχές", δήλωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών
 στις 9 Ιουλίου.
Πηγή: WorldTribune.com
αναδημοσίευση από http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/07/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου