Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα στο Ντιγιαρμπακίρ κρίνεται η λύση του Κουρδικού

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013


Σήμερα στο Ντιγιαρμπακίρ κρίνεται η λύση του Κουρδικού

Η φωτογραφία είναι από την υποδοχή των σορών στο αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ χθες το βράδυ
Σήμερα στο Ντιγιαρμπακίρ, τη βυζαντινή Άμιδα, που θεωρείται η παραδοσιακή πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, γίνεται η τελετή υποδοχής των σορών των τριών Κουρδισσών που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι.
Χθες το απόγευμα, οι σοροί έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη, για να μεταφορτωθούν στο αεροπλάνο που τις μετέφερε στο Ντιγιαρμπακίρ. Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είχαν συγκεντρωθεί περίπου 15 χιλιάδες Κούρδοι, ανάμεσα στους οποίους οι γονείς της εκ των ιδρυτών του ΡΚΚ, Σακινέ Τζανσίζ.
Ο πατέρας της Σακινέ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, είπε:
"Σήμερα βλέπω ότι μπορεί να έχασα την Σακινέ, αλλά έχω πολλές χιλιάδες παιδιά, που φαίνονται αποφασισμένα να ζητήσουν λογαριασμό για το θάνατο της κόρης μου".
Αργότερα, τις βραδυνές ώρες, συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ 30 χιλιάδες Κούρδοι, που συνόδευσαν τις σορούς των δολοφονηθεισών στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.
Σήμερα θα γίνει επίσημη τελετή στον τόπο λατρείας των Αλεβιτών, αφού οι τρεις κοπέλς ήταν Αλεβίτισες, και στη συνέχεια οι σοροί θα συνοδευθούν στους τόπους καταγωγής των δολοφονηθεισών, όπου θα γίνουν οι τελετές κηδείας.
Από τον αριθμό των ατόμων που θα συγκεντρωθούν στο Ντιγιαρμπακίρ σήμερα και από τον παλμό του πλήθους, θα βγουν τα κυριότερα συμπεράσματα και θα δοθούν τα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις -Ερντογάν, Άπο και ...λοιπούς- για τη βούληση και τον τρόπο που θέλει ο Κουρδικός λαός να λυθεί το Κουρδικό, στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.
Οψόμεθα.
Οι φωτογραφίες από τη χθεσινοβραδυνή άφιξη των σορών στο αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ







4 σχόλια:

Ακρίτας είπε...
Το πιο σημαντικό εργαλείο για τη διατήρηση της πειθαρχίας και της συνοχής του PKK είναι η συνέχιση του του ένοπλου αγώνα. Εάν οι διαπραγματεύσεις καθυστερήσουν και το PKK παραμείνει ανενεργό τοτε θα προκληθούν μοιραία εντάσεις σύν το γεγον΄ςο ότι τουρκικός στρατός και τουρκική πολεμική αεροπορία συνεχίζουν το έργο τους

Οι Κούρδοι δεν ξεχνούν το 1999
skal είπε...
Ακρίτα
και οι αντάρτες συνεχίζουν το έργο τους.
Ο τρόπος που λειτουργεί η πολιτική στη Μέση Ανατολή και τη Μεσοποταμία, είναι διαφορετικός από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου.
Οι διαπραγματεύσεις θα πάρουν τη μορφή που θέλει ο Κουρδικός λαός, τη βούληση του οποίου διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό το ΡΚΚ και ο ένοπλος αγώνας.
Οι αντάρτες είναι ρυθμιστικός παράγων, αλλά δεν είναι το παν.
Πάνω από όλα είναι οι πολίτες και η πολιτική και εκεί θα κριθεί το παιχνίδι.
Ακρίτας είπε...
Σάββα , εχω ξαναμιλήσει για την θεωρία των παιγνίων, μάζεψα λοιπόν ότι βρήκα και νόμιζα πως αξίζει.
Το σχόλιο μου είναι μέρος απο αυτό το κείμενο -επαναλαμβάνω ότι γράφω για μένα και την κοινότητα του Ινφογνώμων βλέψεις άλλες δεν τρέφω- το οποίο και φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί άρθρο, άλλωστε δεν κομίζω γλαύκας είς Αθήνας και πάντα υπήρξα πιστός στην ρήση αυτή
skal είπε...
Ακρίτα
άρθρα πρέπει και επιβάλλεται να γράφεις και ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος προσφέρει όταν κοπιάζει και γράφει.
Όταν σκέπτονται πολλοί, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και αποφεύγονται τα λάθη.
Απλά σου επισήμανα ένα ευαίσθητο ζήτημα, μόνο και μόνο επειδή γνωρίζω πως "διαβάζουν" οι Κούρδοι τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου