Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αν ήξερε ο Ραμονέ

Πολιτική — Μαρτίου 15, 2012 11:05 πμ

Αν ήξερε ο Ραμονέ


του Γιώργου Παπαδόπουλου – Τετράδη από το προσωπικό του ιστολόγιο o-kairos.blogspot.com

Αναδημοσιεύω στο τέλος του κειμένου μου το άρθρο του Ιγνάσιο Ραμονέ, που πρέπει να διαβαστεί αφού πρώτα κάνεις ακούσει τη συνέντευξη του διαρκούς υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στην Πόπη Τσαπανίδου, χθες το πρωί στον SKY, την οποία είχα την τύχη να απολαύσω ζωντανά.

Ο υπουργός, λοιπόν, χθες πληροφόρησε το πανελλήνιο ξεκάθαρα και χωρίς εμμεσότητες, ότι δεν ήταν το ΔΝΤ, που επέβαλε την παρουσία του στην Ελλάδα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που παρακάλεσε προς τούτο! Σε σημείο μάλιστα, που να εκραγούν -επί ματαίω- και οικονομικοί παράγοντες παρά τω Γιωργάκη, όπως ομολόγησε στη Βουλή προσφάτως ένας από αυτούς, ο κ. Χριστοδούλου, μετά τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σημίτη, που χαρακτήρισε προ μηνών την προσφυγή έγκλημα.

Ο υπουργός χθες είπε ευθέως, ότι δεν ήταν οι Γερμανοί που επέβαλαν τη σφαγή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι στάθηκε ανίκανη – όπως το είπε ο ίδιος – να αντιπροτείνει άλλα μέτρα δημιουργίας ανταγωνιστικότητας για την ελληνική οικονομία!! Περιέγραψε μάλιστα και τη σκηνή, κατά την οποία οι Γερμανοί εξέφρασαν την άποψη, ότι οι μισθοί ευθύνονται για την δυσανεξία των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών και ζητώντας από την ελληνική αντιπροσωπεία τη γνώμη της «δεν εισέπραξαν πειστικά επιχειρήματα αντίκρουσης». Προφανώς ο υπουργός, ο έτερος υπουργός και ο πρωθυπουργός με τους άλλους παρόντες «παραγοντες», δεν ήθελαν να θίξουν τη λέρα της γραφειοκρατίας, της μίζας, του γραψαρχιδισμού και της λαμογιάς των ημετέρων σε όλο το άθλιο ελληνικό δημόσιο, γιατί από αυτό σιτίζονται σε ψήφους!

Ο υπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη-ομολογία πληροφόρησε επίσης το ελληνικό κοινό, ότι δεν ήταν η τρόικα που επέβαλε τη σφαγή των συντάξεων και τα χαράτσια σε όλους τους τομείς των ακινήτων και των εισοδημάτων, αλλά το κράτος «δεν είχε από που αλλού να εισπράξει τα ελλείμματα του» και να καταρτίσει έναν προσαρμοσμένο προϋπολογισμό. Προφανώς ο υπουργός και ο άλλος υπουργός και ο πρωθυπουργός και οι «υπηρεσιακοί παράγοντες» δεν είχαν ακούσει ποτέ, ότι οι εφορίες δεν κυνηγούσαν την εισπρακτέα ύλη, όπως αποδείχτηκε ότι δεν το έκαναν εδώ και χρόνια, οι ελεγκτικές αρχές δεν έλεγχαν κανέναν από τους πανίσχυρους επίορκους υπαλλήλους και προϊσταμένους και φυσικά κανείς δεν έλεγχε κανέναν από τους πολιτικούς προϊσταμένους όλου αυτού του βούρκου, που κάτι φυσαλίδες του απλώς βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στην επιφάνεια. Γιατί ο βόθρος φτάνει μέχρι την αίθουσα της Βουλής, αλλά δεν υπάρχει βοθρατζής μέχρι στιγμής για να την καθαρίσει.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο υπουργός χτες μας είπε κατάμουτρα, ότι αυτός και τα υπόλοιπα μελή αυτής της καταραμένης κυβέρνησης έφεραν εδώ τις κατοχικές δυνάμεις γιατί δεν είχαν να προτείνουν τίποτε άλλο για την ελληνική οικονομία και τη ζωή των Ελλήνων!! Και πώς να έχουν άλλωστε. Η κύρια ασχολία τους εδώ και χρόνια ήταν η τακτοποίηση των ημετέρων, η καταλήστευση των εισοδημάτων των εργαζομένων, από τα οποία ταΐζονται τα κυκλώματα, με τις πλάτες πολιτευτών, βουλευτών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, για να μην αναφέρουμε τον άλλο ανέγγιχτο ακόμα βόθρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πώς γινόντουσαν όλες αυτές οι κομπίνες με το ΙΚΑ, τις πολεοδομίες, τις κάθε είδους άδειες σε επιχειρηματίες, τους μεσάζοντες στην Υγεία, τα εικονικά και πλαστά τιμολόγια, τις συμμορίες στις ελεγκτικές υπηρεσίες, τα κράτη εν κράτη μέσα στα υπουργεία υπό την ανοχή των υπουργών, και την καταλήστευση των εισοδημάτων των νομοταγών πολιτών μέσα από τις χιλιάδες σκανδαλώδεις παροχές προς τις στρατιές των διορισμένων πραιτοριανών, τους οποίους ακόμα και σήμερα προστατεύει η κεντρική εξουσία μπας και χάσει τις ψήφους τους!! Γι’ αυτό και διάφοροι επίορκοι υπάλληλοι και στελέχη με απολύτως τραμπουκική συμπεριφορά απειλούν κι όλας αντί να είναι στο σκαμνί του εισαγγελέα!

Το θρασύτερο σημείο της χθεσινής συνέντευξης του υπουργού ήταν όταν υποστήριξε στην εξανιστάμενη με το δίκιο της Τσαπανίδου, ότι η κυβέρνηση του 2010 έκανε μεταρρυθμίσεις (!),την ώρα που ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γκίκας Χαρδουβέλης μόλις προχθές κατήγγειλε ότι εκείνη η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτε παρά κορόιδευε τους ευρωπαίους, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, με τη γνωστή κουτοπονηριά των Ελλήνων πολιτικών, που την έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες με το παράδειγμα τους εθνική συμπεριφορά. Τα ίδια με τον Χαρδουβέλη, άλλωστε, αλλά για τους δικούς λόγους, είχε καταγγείλει προ τριών μηνών και ο μόνιμος υπουργός Της Τάξης κ. Χρυσοχοΐδης.

Πολλές φόρες εξανίσταμαι με όλους αυτούς τους απίθανους τύπους, που σε μια ιδιωτική επιχείρηση δεν θα έκαναν ούτε για κλητήρες, και που αμολάνε ανερυθρίαστα ό,τι ανοησία σκέφτονται χωρίς να φοβούνται, ότι οι πράξεις τους συνιστούν αδίκημα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Δεν φοβούνται γιατί ποτέ δεν έπιασε κάνεις μετά τον υπάλληλο τον προϊστάμενο του και τον πολιτικό προϊστάμενο για να ελέγξει δικαστικά τον βαθμό ευθύνης στην παράβαση καθήκοντος.

Όλοι αυτοί οι τύποι, που ανερυθρίαστα παραδέχονται ότι έχουν συμμετάσχει στη λεηλασία του δημόσιου ταμείου δεν έχουν ποτέ παραπεμφθεί από μια δικαστική αρχή για συμμέτοχη στο έγκλημα της απιστίας και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Κάνεις δεν ερευνά πώς είναι δυνατός ένας διοικητής ενός οργανισμού να μην ξέρει τι γίνεται στον οργανισμό, και μάλιστα κατά κόρον, όταν το ξέρει και ο τελευταίος υπάλληλος. Και κανείς δεν εγείρει το ερώτημα αν ο διοικητής είναι συνένοχος ή βλάξ.

Γιατί και τα δυο θα έπρεπε να τον έχουν ξηλώσει από τη θέση του.
Αλλά, και μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις για κυκλώματα σε διαφορές υπηρεσίες κανείς δεν μιλάει για ΔΗΜΕΥΣΗ της περιουσίας κάθε λαμογιού, που πιάνεται βρώμικος. Και κανείς δεν τολμάει να βάλει το δάχτυλό του εκεί, που είναι η πηγή του κακού: Στο κοινοβούλιο. Του οποίου τα μέλη δεν γνωρίζει ο υπουργός Ευαγγ. Βενιζέλος – κατά δήλωσή του – αν παίρνουν ή όχι δυο και τρεις συντάξεις!! Ενώ το γνωρίζουν όλοι οι συνάδερφοι του!! Και αυτοπροτείνεται κατόπιν αυτού και για νεος σωτηρας του τοπου.

Ο Ιγνάσιο Ραμονέ στο παρακάτω άρθρο του μοιάζει να ξέρει τη μισή αλήθεια: Το τερατούργημα στο όποιο βρίσκεται η Ελλάδα. Αγνοεί ότι Έλληνες προδότες το δημιούργησαν. Και ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ χώρα των πολιτών της αν δεν κυβερνηθεί από πολίτες πατριώτες. Που οφείλουν στη χώρα και στην ιστορία της να οδηγήσουν τους προδότες και τους επίορκους στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Επειδή όλη αυτή η τραγωδία που ζούμε έχει χτιστεί πάνω στην τιμωρία των μικρών και στην ατιμωρησία των κάθε υπευθύνων.

Η Δημοκρατία χτίζεται πάνω στη λήθη, μετά την κάθαρση. Χωρίς κάθαρση διαιωνίζεται η δικτατορία της διαφθοράς. Αυτήν έχουμε. Αυτήν θέλουμε;

http://www.monde-diplomatique.gr/spip.php?article321

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου