Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Επίτροποι σε όλα τα υπουργεία και καθημερινή αξιολόγηση

Επίτροποι σε όλα τα υπουργεία και καθημερινή αξιολόγηση

Ενιαία οντότητα αναμένεται να αποτελέσουν τρόικα και Ομάδα Δράσης. Επιτήρηση με σφραγίδα του Ράιχενμπαχ
1 σχόλια | Σχολιάστε

Δημοσιεύτηκε: Μάρτιος 08 2012 11:32 Ενημερώθηκε: Μάρτιος 08 2012 11:32
Επιτήρηση στο μάξιμουμ δια χειρός του Χορτσ Ράιχενμπαχ και τοποθέτηση επιτρόπων από τις Βρυξέλλες έρχονται οσονούπω με σκοπό την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μέσα από καθημερινό έλεγχο της ελληνικής γραφειοκρατίας.
Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", η τρόικα και η Ομάδα Δράση αναμένεται να αποτελέσουν ενιαία οντότητα.
Αυτό ήταν και το βασικό θέμα της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελλάδας, της Τρόικα, της Ομάδας Δράσης, των χωρών της ευρωζώνης και των εμπλεκομένων στο ελληνικό ζήτημα διεθνών παραγόντων.
Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος πάνω από 100 στελέχη της ελληνικής και της ευρωπαϊκής Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία επί οκτώ ώρες σκιαγραφούσαν τα προβλήματα της ελληνικής κρατικής μηχανής και περιέγραφαν τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την επίλυσή τους.
"Επρόκειτο για ένα πελώριο παζάρι, όπου η Ελλάδα παρουσίαζε ένα πρόβλημα και στη συνέχεια ακολουθούσαν οι προσφορές τεχνικής βοήθειας για την επίλυσή του" ανέφερε στην εφημερίδα κοινοτικός παράγοντας που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση.
Όπως σημειώνει, οι Γάλλοι έδειξαν να ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό ορισμένων βασικών ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, οι Ολλανδοί προτίμησαν να συνδράμουν στην ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και οι Γερμανοί δήλωσαν πως θα βοηθήσουν την Ελλάδα στην επιτάχυνση των απορροφήσεων χρημάτων από τα κοινοτικά ταμεία.
Πως θα λειτουργεί
Επί της ουσίας σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν στο νέο ενιαίο σχήμα η τρόικα θα δίνει τις κατευθύνσεις και η Ομάδα Δράσης θα ελέγχει την εφαρμογή τους ώστε να τεθεί ένα τέλος στο ανά τρίμηνο θρίλερ των αξιολογήσεων της τρόικας που είχαμε μέχρι σήμερα.
"Στην πράξη πρόκειται για ένα ιδιότυπο καθεστώς επιτροπείας, το οποίο δεν θα έχει μεν αυτή την ονομασία, πλην όμως θα έχει τα βασικά χαρακτηριστικά του", σημειώνει κοινοτικός παράγοντας.
"Εφεξής η αξιολόγηση των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα θα γίνεται καθημερινώς από ανθρώπους που θα είναι συνεχώς παρόντες στα βασικά ελληνικά υπουργεία και στις αρμόδιες Αρχές και θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν διορθωτικά μέτρα όταν το κρίνουν αναγκαίο" ανέφερε αξιωματούχος της Επιτροπής, εξηγώντας και το νόημα της χθεσινής επιστολής του Ζοζέ Μπαρόζο προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου