Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τουρκία Εισαγγελική απόφαση για τα γεγονότα του Ντέρσιμ του 1938

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 38 ΣΤΟ ΝΤΕΡΣΙΜ
23/03/2011 από TourkikaNea.gr 1 σχόλιο

Εφ. Ραντικάλ 14-3-2011



Πρώτη απόφαση για τα γεγονότα του Ντέρσιμ του 1938 : Παραγραφή

Πρώτη απόφαση για τα ¨γεγονότα του Ντέρσιμ¨ που και ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει ως ¨σφαγή¨, από την εισαγγελία του Χόζατ : Γενοκτονία δεν υπήρξε, δολοφονίες ήταν που παραγράφηκαν.


Η πρώτη δικαστική απόφαση για τα ¨γεγονότα του Ντέρσιμ του 1938¨ που είχαν έρθει στην επικαιρότητα με τις δηλώσεις του Ερντογάν πριν από το δημοψήφισμα και είχαν προκαλέσει καβγάδες με την αντιπολίτευση, βγήκε από την εισαγγελία του Χόζατ του νομού Τούντζελι. Σχετικά με την προσφυγή για ¨έγκλημα κατά της ανθρωπότητας¨ που υπέβαλε ο Εφο Μποζκούρτ που είχε χάσει τότε την μητέρα του, τον πατέρα του και 5 αδέρφια, αποφασίστηκε η απόρριψη της. Η εισαγγελία αποφάσισε πως κατά τα γεγονότα του Ντέρσιμ το 38 δεν θα μπορούσαν να είχαν διαπραχθεί ¨γενοκτονία¨ και ¨έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, καθώς τότε κατεστάλη ένοπλη εξέγερση και επίσης επειδή στον παλιό Τουρκικό Ποινικό Κώδικα δεν υπήρχαν αυτά τα δύο αδικήματα. Ανέφερε πως μπορεί να υπήρξαν μόνο ανθρωποκτονίες.

H Εισαγγελία ισχυρίστηκε πως όσον αφορά τα ¨φερόμενα να έγιναν περιστατικά του 38 στο Ντέρσιμ¨ , οι ανθρωποκτονίες έχουν παραγραφεί και άρα δεν μπορεί να διεξαχθεί δίκη. Ο Έφο Μποζκούρτ πρώτα θα υποβάλει έφεση και να δεν πετύχει τίποτε, θα μεταφέρει την υπόθεση στο ΕΔΑΔ.

από το http://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου