Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η εκστρατεία του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία - Επιδεινώνεται η κατάσταση



Η εκστρατεία του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία - Επιδεινώνεται η κατάσταση
      Η μαζική στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται, προκαλώντας απώλειες μεταξύ αντίπαλων δυνάμεων όσο και αμάχων. Μόσχα προειδοποίησε το Κίεβο για «συνέπειες» όταν παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας επανειλημμένα επλήγησαν από βομβαρδισμούς, σκοτώνοντας ένα άτομο την Κυριακή.
Κυριακή, 13 Ιουλίου 
          Ουκρανικά στρατεύματα έπληξαν την πόλη της Krasnogorovka στην περιοχή του Ντόνετσκ, την Κυριακή, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό στο Twitter της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Ένα σχολείο και πολλές πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές και αναφέρθηκε ότι "τα θύματα ήταν πολλά".

       Σχολιάζοντας την τραγωδία της Κυριακής στην περιοχή Rostov, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν βομβαρδίστηκε ρωσικό έδαφος, ανέφερε σχετικά τo πρακτορείο ειδήσεων UNN, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του σώματος. Οι δηλώσεις της Μόσχας σχετικά με την κατάσταση ανέφερε το υπουργείο, ήταν ‘’βιαστικές και αβάσιμες».

      Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, συμφώνησαν ότι η ουκρανική κρίση επιδεινώνεται και τόνισαν την ανάγκη να ξαναρχίσει το έργο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες πιστεύουν ότι μια άμεση κατάπαυση του πυρός είναι απαραίτητη, καθώς και η ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των συγκρουόμενων πλευρών, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν.
Ο Πούτιν και η Μέρκελ συναντήθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία την Κυριακή, όπου έφτασαν για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Πούτιν εξέφρασε μεγάλη ανησυχία την επίθεση του ουκρανικού στρατού και χαρακτήρισε τέτοιες πράξεις απαράδεκτες, σύμφωνα με τον Πεσκόφ. Ο Πούτιν αναφέρθηκε ειδικά σε περιπτώσεις ουκρανικών βομβών που έφθασαν στο ρωσικό έδαφος. Το σχόλιο ήρθε μετά από το περιστατικό όπου βόμβα του ουκρανικού πυροβολικού χτύπησε ιδιωτική κατοικία στη νότια περιοχή της Ρωσίας του Ροστόφ, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλους δύο.


         Σφοδρές μάχες μεταξύ Ουκρανικών στρατευμάτων και τοπικών δυνάμεων πολιτοφυλακής ξεκίνησαν στα προάστια της ανατολικής πόλης του Lugansk, δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων αυτοάμυνας της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ Igor Strelkov, όπως αναφέρθηκε από το πρακτορείο RIA Novosti. "Ο εχθρός έχει ρίξει περίπου 70 τεθωρακισμένα αποτελούν δύο τεθωρακισμένες συμπαγείς ομάδες. Υπάρχει ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ένα ελικόπτερο με μια ομάδα SWAT προσγειώθηκε στην πόλη ", δήλωσε ο Strelkov. Πρόσθεσε ότι φάλαγγες ουκρανικών στρατευμάτων κατευθύνονταν προς το Donetsk από τα νότια και δυτικά.

Πηγή: http://rt.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου