Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Διαδήλωση ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ / ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΈΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η χθεσινή εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή αναφορικά με τις σχέσεις Ευρωπαικής Ενωσης - Τουρκίας χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων. Μεστές, καίριες, εύστοχες ήταν οι τοποθετήσεις των ομιλητών Γιάννη Μαρίνου, Πάνου Παναγιωτόπουλου, Νίκου Παπαδόπουλου, Σταύρου Λυγερού, Γιώργου Καραμπελιά. Ο καθένας αναφέρθηκε σε ιδιαίτερες πτυχές αυτού του σύνθετου ζητήματος.
Η στάση στο θέμα αυτό ίσως συμπυκνώνει όλα τα προβλήματα της σημερινής κρίσιμης φάσης που διέρχεται το εγχείρημα της ευρωπαικής οικοδόμησης/ενοποίησης.
Ακόμα μια φορά καταγράφηκε το ότι σ'αυτό το πολύ σοβαρό για το μέλλον τόσο της Ε.Ε. όσο και της Κύπρου και των ελληνοτουρκικών σχέσεων υπάρχει εκφρασμένη κατ'επανάληψιν εναντίωση της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης όλων σχεδόν των κρατών μελών της Ε.Ε. στην ένταξη της Τουρκίας.
Ταυτόχρονα, σε κυρίαρχες ελίτ και μεγάλο μέρος των ΜΜΕ σε πολλές χώρες της Ε.Ε. πρυτανεύουν κυνικές αντιλήψεις και ακολουθείται στάση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως κλασικός καιροσκοπισμός.
Εγιναν αναφορές στην διαφορετικότητα ανάμεσα στον ευρωπαικό πολιτισμό και στα πολιτισμικά πρότυπα των οποίων είναι φορέας το ισλάμ.
Επισημάνθηκε ακόμα μια φορά το εμφανές έλλειμμα δημοκρατίας που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την κοινωνική και πολιτική ζωή στην σημερινή Τουρκία.
Αναλύθηκαν επαρκώς η αδιαλλαξία της Τουρκίας στο Κυπριακό και η αναθεωρητική του υπάρχοντος διεθνούς καθεστώτος πολιτική της στο Αιγαίο και στην Θράκη.
Αναφέρθηκε το πως η διαπνεόμενη από νεοοθωμανικές αντιλήψεις Τουρκία, αξιοποιώντας τις μουσουλμουνικές μειονότητες στα Βαλκάνια, προωθεί τα σχέδιά της για περιφερειακή ηγεμονία, που προυποθέτουν και την δορυφοροποίηση της Ελλάδας.
Αναδείχτηκαν οι λόγοι που συνηγορούν και που δικαιολογούν το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. - Τουρκίας.
Στην Αθήνα διοργανώνεται διαδήλωση ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ και ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΈΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ώρα 6 μ.μ.
ημέρα που θα συζητούνται τα σχετικά θέματα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κορυφής.
την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, 6 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Εχει εξαγγελθεί ότι θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα και κατόπιν στην πρεσβεία της Τουρκίας.
Ας συμβάλουμε ο καθένας όπως μπορεί στην μαζικότερη δυνατή συμμετοχή στην διαδήλωση. Ας γίνει αυτή η διαδήλωση ένα ορόσημο στον αγώνα για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία στην Κύπρο, την Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου