Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Απόρρητη έκθεση του Γερμανικού Κοινοβουλίου παραδέχεται ότι οι ελληνικές απαιτήσεις ΙΣΧΥΟΥΝ


df635c58c6c7c16f9e0cf7d5b1fc53b0_XL   Απόρρητη έκθεση του Γερμανικού Κοινοβουλίου παραδέχεται ότι οι ελληνικές απαιτήσεις ΙΣΧΥΟΥΝ
Ισχυρά επιχειρήματα υπέρ των ελληνικών θέσεων στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων δίνει η απόρρητη έκθεση του Γερμανικού Κοινοβουλίου, την οποία φέρνει στη δημοσιότητα το περιοδικό «Επίκαιρα».
Σύμφωνα με αυτή, οι ελληνικές απαιτήσεις για τις επανορθώσεις, τις αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια όχι μόνο δεν έχουν πάψει αλλά ισχύουν κανονικά.
Με βάση το Διεθνές Δίκαιο, για να χάσει μια χώρα το δικαίωμα αξίωσης των επανορθώσεων θα πρέπει να έχει προηγηθεί ρητή δήλωση παραίτησης, έμμεση παραίτηση ή σιωπηρή συναίνεση.
Όπως επισημαίνει ο συντάκτης της έκθεσης, Ματίας Ρόις «η Ελλάδα δεν έχει ποτέ εκφράσει δεσμευτική, κατά το Διεθνές Δίκαιο, μονομερή δήλωση, η οποία να περιέχει οριστική και συνολική παραίτηση της από τις επανορθώσεις».
Από την άλλη τονίζεται ότι μέχρι σήμερα η χώρα μας δεν έχει κινήσει τις νομικές διαδικασίες για το συγκεκριμένο ζήτημα ούτε έχει δρομολογήσει επίσημες διαπραγματεύσεις για την επίλυσή του. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι την περίοδο 1966-67 υπήρχε επίσημη ανταλλαγή ρηματικών διακοινώσεων μεταξύ ελληνικής και γερμανικής κυβέρνησης για το θέμα των αποζημιώσεων, με την έκθεση Ρόις να την υποβαθμίζει σκόπιμα με τη λέξη «αλληλογραφία». Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 1995, κάτι που επίσης αγνοεί το συγκεκριμένο πόρισμα.
Εξάλλου, ο κ. Ρόις δεν ενημερώνει τους συμπατριώτες του και για τις άλλες οφειλές της χώρας τους, που απορρέουν από τη λεηλασία και την αρπαγή θησαυρών, κειμηλίων, αγαθών και τις ανυπολόγιστες καταστροφές μνημείων, χωριών και υποδομών.
Τέλος, αναγνωρίζεται ότι πλέον είναι εφικτή η διεκδίκηση ατομικών αξιώσεων αποζημίωσης για πολεμικές βλάβες σε βάρος των Ελλήνων θυμάτων.
Το πιο σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει από αυτήν την εμπιστευτική έκθεση, που έχουν στα χέρια τους η Άνγκελα Μέρκελ και η συνομοταξία της, είναι ότι αργά ή γρήγορα οι Γερμανοί θα αναγκαστούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

πηγή-www.kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου