Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕ...

OIKONOMIKH ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΝ…
22/03/2011 από TourkikaNea.gr 1 σχόλιο

Εφ. Μπιργκιούν 17-3-2011


Όσο περνάν οι μέρες φτωχαίνουμε

Αυξάνει ο αριθμός των Τούρκων επιχειρηματιών καθώς και οι περιουσίες τους, όπως αναφέρεται στην διεθνή λίστα δισεκατομμυριούχων. Όπως φαίνεται από την λίστα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Φόρμπς, ο αριθμός των Τούρκων δισεκατομμυριούχων που πέρσι ήταν 28, φέτος ανέβηκε και έφτασε τους 38.

Και αν για κάποιους αυτό αποτελεί πηγή υπερηφάνειας, η κατάσταση στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι όπως φαίνεται από την αναφορά που δημοσίευσε η DİSK-AR(συνδικαλιστική οργάνωση).

Ο πλουτισμός κάποιων στην Τουρκία γίνεται με τίμημα την φτωχοποίηση κάποιων άλλων. Δηλαδή με την πλήρη ανατροπή της διανομής του πλούτου. Με βάση την αναφορά του DİSK-AR οι πραγματικοί μισθοί στην βιομηχανία μετά την κρίση έπεσαν κατά 8,24 %.

ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ TÜİK

Η DİSK-AR δημοσίευσε την αναφορά του 2010 σχετικά με τους αληθινούς μισθούς στην βιομηχανία και την απασχόληση. Στους υπολογισμούς που έκανε η DİSK-AR συνυπολόγισε τους δείκτες για την βιομηχανία, την εργατική δύναμη και τις τιμές καταναλωτή που εισήγαγε η TÜİK (Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία) και έβγαλε πως οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 8,24% σε σχέση με πριν από την κρίση.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΙΔΙΑ

Η απασχόληση στην βιομηχανία δεν έφτασε τα νούμερα που είχε το 2007. Στην αναφορά περιγράφεται πως ενώ η βιομηχανική παραγωγή έφτασε τα νούμερα που είχε πριν από 3 χρόνια, η απασχόληση δεν το έχει πετύχει, και οι λόγοι για αυτό είναι ότι δεν επαναπροσλαμβάνονται οι εργάτες που είχαν απολυθεί, αλλά οι εργοδότες προτιμούνε την εντατικοποίηση της εργασίας των ήδη υπαρχόντων εργατών.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΥΞΗΘΗΚΕ, ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ

Στην αναφορά περιγράφεται πως κατά τα τελευταία τρία χρόνια σημειώνονται σοβαρές απώλειες στους πραγματικούς μισθούς, πως μετά από την μείωση των αποδοχών το 2008, το 2009 υπήρξε κάποια μερική επανάκαμψη, αλλά το 2009 συνεχίστηκε η απώλεια εισοδήματος.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΙΟ ¨ΣΚΛΗΡΑ»

Με βάση αυτά που περιγράφονται στην αναφορά η κατά κεφαλήν παραγωγικότητα των εργαζομένων τα τελευταία τρία χρόνια αυξήθηκε κατά 7,53%.

……………………….

από το http://tourkikana.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου